Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Ποιος είναι ο δεύτερος σημαντικότερος Τζεφ της Amazon που ετοιμάζεται να την εγκαταλείψει

Ποιος είναι ο δεύτερος σημαντικότερος Τζεφ της Amazon που ετοιμάζεται να την εγκαταλείψει

Του πιστώνουν την εμπορική γιγάντωση της Amazon, καθώς ολόκληρο το σύστημα logistics του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου ήταν δική του δουλειά.

Για τον Τζεφ Γουίλκ ο λόγος, γενικός διευθυντής στο παγκόσμιο καταναλωτικό τμήμα της Amazon σήμερα, που προγραμματίζει να συνταξιοδοτηθεί πρόωρα στις αρχές του 2021.

Αυτό ανακοίνωσε η ίδια η Amazon προσφάτως, κάνοντας πολλούς να αναρωτηθούν για τον λόγο που κρύβεται πίσω από μια τέτοια απόφαση.

Ο Γουίλκ επιβλέπει τις σημαντικότερες επιχειρηματικές δράσεις της εταιρίας και τον θεωρούσαν εδώ και καιρό ως τον πιθανότερο διάδοχο του Τζεφ Μπέζος στο τιμόνι του κολοσσού.

Ο Γουίλκ εντάχθηκε στο δυναμικό της Amazon το 1999 και ένα μεγάλο κομμάτι της γιγάντωσής της φέρει την αποκλειστική του σφραγίδα. Από το 2016 είναι εξάλλου επικεφαλής όλου του καταναλωτικού τμήματος της Amazon.

«Ήταν ώρα για μένα να πάρω χρόνο για να διερευνήσω προσωπικά ενδιαφέροντα που μπήκαν στο πίσω κάθισμα για περισσότερες από δύο δεκαετίες», έγραψε σε εσωτερικό υπόμνημα στους υπαλλήλους του προσφάτως, σύμφωνα με τη «Wall Street Journal».

Ο ίδιος ο Μπέζος έστειλε ένα email στους υπαλλήλους λέγοντας πως ο Γουίλκ έχει οργανώσει την εταιρία με τέτοιον τρόπο που θα πετύχει και χωρίς αυτόν, αποκαλώντας τον «δάσκαλο».

«Η κληρονομιά και ο αντίκτυπος του Τζεφ θα ζήσουν για πολύ μετά την αποχώρησή του», έγραψε ο Μπέζος, «είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς τους οποίους η Amazon θα ήταν εντελώς αγνώριστη».

Ο Γουίλκ είναι ανάμεσα σε αρκετά μεγαλοστελέχη της Amazon που έχουν ανακοινώσει προσφάτως πως φεύγουν από την εταιρία.


Πηγή