Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Πόσο γρήγορο πρέπει να είναι το ίντερνετ για να τη βγάλεις καθαρή στο σπίτι

Πόσο γρήγορο πρέπει να είναι το ίντερνετ για να τη βγάλεις καθαρή στο σπίτι

Ο κορονοϊός έχει επιβάλει νέα ήθη και επηρεάζει και το ίντερνετ τώρα που μένουμε σπίτι.

Όλοι είμαστε online πολύ περισσότερο απ’ ό,τι συνήθως και χρειαζόμαστε γρήγορες ταχύτητες για να ξεχαστούμε και να ψυχαγωγηθούμε. Πόσο γρήγορες όμως;

Πολλαπλές μελέτες έχουν δείξει τους βέλτιστους αριθμούς για κάθε ιντερνετική δουλειά και εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ελέγξετε την ταχύτητα της σύνδεσής σας με τη βοήθεια του Speedtest.

Για σερφάρισμα και απλές δουλειές, η BroadbandNow συνιστά μεταξύ 1-5Mbps για σερφάρισμα και απλά πράγματα, όπως η αποστολή email.

Για streaming ταινιών και σειρών, κάθε υπηρεσία έχει τις δικές της προδιαγραφές, γενικώς μιλώντας πάντως τα 5Mbps για HD περιεχόμενο είναι απαραίτητα. Τόσο δίνει και το Netflix. Η BroadbandNow προτείνει μεταξύ 15-25Mbps για απρόσκοπτη παρακολούθηση.

Για online gaming, κοιτάμε στο Speedtest το «ping». Το μετράμε σε milliseconds και το PC Gamer συνιστά 100ms ή λιγότερο για καλή gaming εμπειρία.

Για videochat, δεν χρειάζεσαι τρελές ταχύτητες. Με μόλις 1.8Mbps στέλνεις και λαμβάνεις βίντεο στα 1080p. Για ομαδικές βιντεοκλήσεις, κάπου μεταξύ 2.5-3Mbps είναι αρκετά…


Πηγή