Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Πώς ήταν η Ζάκυνθος πριν ισοπεδωθεί από τον σεισμό του 1953 -Με ένα κλικ στο κινητό μας

Μια καινοτόμα εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας το ReZante, έρχεται να αλλάξει την οπτική που βλέπουν τόσο οι κάτοικοι της Ζακύνθου όσο και οι χιλιάδες τουρίστες, το κέντρο της πόλης του νησιού, καθώς απεικονίζει με τον πλέον ρεαλιστικό τρόπο περίπου 2.000 κτίρια, τα οποία καταστράφηκαν στον μεγάλο σεισμό του 1953.

Μια εφαρμογή για τη Ζάκυνθο

Η εφαρμογή ReΖante δίνει τη δυνατότητα με μια απλή κίνηση του κινητού να δει ο χρήστης της εφαρμογής, πώς πραγματικά ήταν η πόλη της Ζακύνθου πριν από το 1953. Μέσα από την εφαρμογή μπορεί ο χρήστης να κατανοήσει την αρχιτεκτονική μορφή της προσεισμικής Ζακύνθου, να δει κτίρια που καταστράφηκαν και να εξερευνήσει κάθε σημείο της πόλης του νησιού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Περιήγηση στην προσεισμική πόλη της Ζακύνθου, εφαρμογή για ΑΜΕΑ, εφαρμογή παιχνιδιού, τουριστικός οδηγός και πολλές τοπικές επιχειρήσεις του νησιού, είναι αυτά που μπορεί να βρει ο χρήστης στην εφαρμογή ReZante, του Επιμελητήριου Ζακύνθου» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η Γραμματέας του Επιμελητηρίου Ζακύνθου και Οικονομική Επόπτης του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, Νίκη Μαλαφούρη, για να συμπληρώσει ότι πρόκειται για μια εφαρμογή «επαυξημένης πραγματικότητας, που σχεδιάστηκε με τον πλέον κορυφαίο τρόπο για να μπορεί να μεταφέρει τον χρήστη της εφαρμογής πίσω στον χρόνο, να μπορέσει να περπατήσει στις παλιές παραδοσιακές γειτονιές του νησιού, με τα μοναδικά πολεοδομικά κτίρια, και να μεταφερθεί για λίγο σε μια άλλη Ζάκυνθο».

Ακόμα η κ. Μαλαφούρη επεσήμανε ότι «είχαμε την τύχη σαν διοίκηση του Επιμελητήριου Ζακύνθου, να παραδοθεί επί των ημερών μας η εφαρμογή, που παρουσιάσαμε πριν από λίγες ημέρες. Η εφαρμογή σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τη Ζακυνθινή εταιρεία “Sofar” και χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ιόνια Νησιά” 2014 -2020 με ποσό χρηματοδότησης 230.000 ευρώ».

Επίσης, η Γραμματέας του Επιμελητήριου Ζακύνθου ανέφερε ότι «τη διαχείριση της εφαρμογής έχει το Επιμελητήριο Ζακύνθου και έχει εγκριθεί από το υπουργείο Πολιτισμού και το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, για τις προοπτικές ανάπτυξης της εφαρμογής ReZante, η κ. Μαλαφούρη ανέφερε «ότι υπάρχει περιθώριο περαιτέρω ανάπτυξης της εφαρμογής και σε άλλα πεδία, αυτό που σχεδιάζουμε άμεσα είναι η περιήγηση του επισκέπτη και στα παραδοσιακά προσεισμικά χωριά της Ζακύνθου».


Πηγή