Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Πώς θα αγοράσω smartphone αυτή τη Black Friday

Πώς θα αγοράσω smartphone αυτή τη Black Friday

Ήρθε η ώρα του σκεπτόμενου  γκατζετάκια. Του ανθρώπου που βλέπει με πόθο τις νέες κυκλοφορίες σε smartphones και τα γύρω-γύρω αξεσουάρ για αυτά, αλλά δεν αγγίζει, μέχρι να έρθει η Black Friday.

Τα τελευταία χρόνια η Μαύρη Παρασκευή, η γιορτή των shoppers, εορτάζεται καλύτερα στα Public και είναι στο μυαλό μας καταχωρημένη, κυρίως, ως ημέρα  ευκαιρίας για να αποκτήσουμε ακριβά είδη τεχνολογίας, σε τιμές προσφοράς. Αξιοσημείωτο είναι ότι το Public, η εταιρεία που έφερε πρώτη το θεσμό στην Ελλάδα, το 2016, πιστή στην πελατοκεντρική του προσέγγιση, ανακοινώνει κάθε χρόνο ακριβώς τις ποσότητες που διαθέτει σε τιμές Black Friday.

Για το 2019 τους καταναλωτές περιμένουν στα Public ενδεικτικά: πάνω από 28.000 smartphones, 6.000 laptops, 9.000 tablets, 14.000 wearables, 17.000 τηλεοράσεις, 80.000 gaming προϊόντα. Tα Public Black Friday Terra Trucks χωράνε συνολικά πάνω από 1.500.000 προϊόντα σε τιμές προσφοράς γιατί Black Friday σημαίνει Public.

Όπως έχει καταγραφεί τα smartphones, είναι στις πρώτες θέσεις των ειδών που κυνηγούν οι καταναλωτές κάθε χρόνο σε τιμές Black Friday. Επειδή όμως για όλα τα πράγματα υπάρχει ο τρόπος να γίνουν, για να μην υπάρξει άδικος κόπος, ιδού τι θα πρέπει να προσέξετε στην έρευνα αγοράς που θα κάνετε για να βγείτε κερδισμένοι και ικανοποιημένοι.

1.    Αποφάσισε σχετικά με το budget που έχετε για αυτή την αγορά.

Μην πας δηλαδή στα μαγαζιά ή μην αρχίσεις την έρευνα στο διαδίκτυο, αν δεν είσαι κατασταλαγμένος σχετικά με το πόσο μπορείς να ξοδέψεις για καινούργιο έξυπνο κινητό» ή πόσο χώρο έχεις στην πιστωτική για να βάλεις δόσεις, αν θέλεις. Να θυμάσαι, ότι ένα smartphone ξεκινά, περίπου από τα 100€ και μπορεί να ξεπεράσει κατά πολύ τα 1000€

2.    Ios ή Android;

Βασική απόφαση που πρέπει να έχεις λάβει, είναι, ποιο λειτουργικό είναι βολικό για σένα. Λίγοι τολμούν ή αντέχουν να κάνουν μετάβαση από το ένα στο άλλο. Όποτε είναι καλύτερα να κινηθείς σε γνώριμα εδάφη.

3.    Το μέγεθος μετράει… στα κινητά

Αναλογίσου τη χρήση που κάνεις, στο smartphone σου για να καταλήξεις στο μέγεθος που συνήθως συνεπάγεται και άλλη τιμή. Κανονική ή plus οθόνη, ιδού η απορία; Αν παίζεις παιχνίδια, παρακολουθείς βιντεάκια, ή Netflix, αν είσαι πολλή ώρα στα social, ενημερώνεσαι και διαβάζεις κείμενα από το διαδίκτυο ή δουλεύεις από το δρόμο, στέλνοντας ή απαντώντας σε μέιλ, τότε η μεγάλη οθόνη ίσως ενδείκνυται για εσένα. Να θυμάσαι ότι το μόνο πράγμα που δεν θα κάνεις όπως πριν, αν επιλέξεις plus μέγεθος, είναι να πληκτρολογείς με το ένα χέρι.

4.    Ρώτησε τους ειδικούς πριν αγοράσεις (σε περίπτωση που δεν τα ξέρεις όλα)

Σχετικά με τη μνήμη, τον επεξεργαστή και την αυτονομία της μπαταρίας, μπορούν πάντα να σε συμβουλέψουν εκείνοι που ξέρουν ώστε να επιλέξεις κινητό που να καλύπτει τις ανάγκες σας. Δεν είναι απαραίτητο να πάρεις το καλύτερο της αγοράς, αν δεν είναι το καλύτερο για σένα, δηλαδή φτάνει να καλύπτει το λόγο για τον οποίο το χρειάζεσαι, βάσει της χρήσης που προβλέπεται να κάνεις. Εξαίρεση αποτελεί η κάμερα, ή οι κάμερες, που μας αφορούν όλους.

5.    Σχέδιο – Χρώμα

Εδώ όλοι «λυγίζουμε», κυρίως το γυναικείο κοινό. Το design, ενδιαφέρει τους περισσότερους. Κομψό, λεπτό, σε τι χρωματισμό, είναι κρίτηρια για όλους όσοι αναζητούν νέο κινητό. Πάντως πλέον δεν θα υπάρχουν στην αγορά, «άσχημα» κινητά ή χοντροκομμένα.

Εάν πάλι, θέλεις και φέτος να ζήσεις την αδρεναλίνη από το «σαφάρι» για την καλύτερη προσφορά, μπες στα Public και Πες τι θες σε Black Friday τιμές για να λάβεις σχετικά newsletter, ώστε να είσαι προετοιμασμένος για τη μεγάλη μέρα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή