Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Πώς ο Ζάκερμπεργκ έχασε πάνω από 15 δισ. δολάρια σε μία μέρα

Πλήγμα άνω των 15 δισ. δολαρίων δέχθηκε χθες η περιουσία του διευθύνοντος συμβούλου της Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ, καθώς η εταιρία μέσων κοινωνικής δικτύωσης υπέστη τη μεγαλύτερη ημερήσια απώλεια χρηματιστηριακής αξίας στην ιστορία της Wall Street, μία ημέρα αφού τα στελέχη της προέβλεψαν χαμηλότερα περιθώρια κέρδους για χρόνια.

Τουλάχιστον 16 χρηματιστηριακές εταιρίες μείωσαν την τιμή-στόχο για την μετοχή της Facebook αφού ο οικονομικός διευθυντής Ντέιβιντ Βένερ εξέπληξε μία κατά τ’ άλλα συνηθισμένη τηλεδιάσκεψη με αναλυτές λέγοντας ότι η εταιρία βρίσκεται αντιμέτωπη με πολυετή μείωση των περιθωρίων κέρδους.

Η «βόμβα», όπως την χαρακτήρισε ένας αναλυτής, τροφοδότησε τις ανησυχίες στη Wall Street ότι μπορεί να απειλείται το μοντέλο της Facebook ύστερα από μία χρονιά κατά την οποία κυριάρχησαν οι προσπάθειες να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων καθώς και για τον ρόλο της στην παγκόσμια ροή ειδήσεων.

Οι μετοχές της έκλεισαν χθες με βουτιά σχεδόν 19% στα 176,26 δολάρια, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αποτέλεσμα να εξανεμιστούν πάνω από 120 δισ. δολάρια από την αξία της εταιρίας, ή σχεδόν τέσσερις φορές τη συνολική κεφαλαιοποίηση της Twitter.

Τα περισσότερα από 15 δισ. δολάρια καθαρής αξίας που έχασε χθες ο Ζάκεμπεργκ ισοδυναμούν περίπου με την περιουσία του Ιάπωνα επιχειρηματία Τακεμίτσου Τακιζάκι, που είναι ο 81ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Forbes.

localStorage.clear();


Πηγή