Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Ρωσικός δορυφόρος κυνηγά αμερικανικό, υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης

Ρωσικός δορυφόρος κυνηγά αμερικανικό, υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης

Ένας ρωσικός δορυφόρος έχει ευθυγραμμιστεί με έναν αμερικανικό κατασκοπευτικό και βρίσκονται πια ανησυχητικά κοντά σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Η γειτνίασή τους είναι μάλιστα τόσο κοντινή που έχει κάνει πολλούς αναλυτές να υποθέσουν πως και ο ρωσικός κάποια κατασκοπευτική λειτουργία θα πρέπει να έχει.

Το ρωσικό σκάφος έχει φτιαχτεί για να επιθεωρεί άλλους δορυφόρους, τώρα όμως έχει γίνει τα μάτια και αυτιά του αμερικανικού.

Ήδη από τον Ιανουάριο οι ερασιτέχνες έπιαναν συνεχώς την περίεργη συμπεριφορά του ρωσικού Kosmos 2542. Να ακολουθεί πιστά τον USA 245, έναν αναγνωριστικό δορυφόρο της αμερικανικής στρατιωτικής υπηρεσίας National Reconnaissance Office, που βρίσκεται εκεί πάνω από το 2103.

Ό,τι κάνει η National Reconnaissance Office είναι απόρρητο, κι έτσι δεν είναι τρελό να υποθέσει κανείς πως εξίσου απόρρητη είναι τόσο η ύπαρξη όσο και η δράση του USA 245.

Όπως όλα δείχνουν, ο Kosmos 2542 κατασκοπεύει τον κατασκοπευτικό USA 245. Κάτι που δεν ξανά δεν είναι τρελό σενάριο, μιας και κατά την εκτόξευσή του ο ρώσος υπουργός Άμυνας είδε ισχυριστεί πως ο δορυφόρος έχει φτιαχτεί πράγματι για να επιτηρεί άλλους δορυφόρους εκεί πάνω.

Κανείς δεν ξέρει πώς θα λήξει αυτό το επεισόδιο




Πηγή