Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Στα σκαριά νομοσχέδιο για την διεύρυνση της άυλης συνταγογράφησης φαρμάκων

Στα σκαριά νομοσχέδιο για την διεύρυνση της άυλης συνταγογράφησης φαρμάκων

Κατά τη διάρκεια του σημερινού (29/05) Υπουργικού Συμβουλίου, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, παρουσίασε το νομοσχέδιο του υπουργείου του για την επιτάχυνση και απλούστευση της ενίσχυσης οπτικοακουστικών έργων και την ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης.

Το σχέδιο νόμου «Επιτάχυνση και απλούστευση της ενίσχυσης οπτικοακουστικών έργων, ενίσχυση της Ψηφιακής Διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις» συνέταξε η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών και αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση τις επόμενες εβδομάδες.

Με διατάξεις του σχεδίου νόμου:

  • Διευρύνεται η άυλη συνταγογράφηση φαρμάκων
  • Καθιερώνεται μέσω του gov.gr η ηλεκτρονική αίτηση και υποβολή εγγράφων για αποζημίωση ειδικών θεραπειών (λογοθεραπεία, εργοθεραπεία)

Φιλοσοφία του σχεδίου νόμου:

  1. Προώθηση της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων
  2. Προσέλκυση επενδύσεων
  3. Απλούστευση και επιτάχυνση διοικητικών διαδικασιών για την χορήγηση ενισχύσεων
  4. Ενίσχυση της Ψηφιακής Διακυβέρνησης
  5. Διευκόλυνση της διεπαφής του Δημοσίου με πολίτες και επιχειρήσεις

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με το σχέδιο νόμου δίνονται επιπλέον κίνητρα για την ενίσχυση του τομέα οπτικοακουστικών έργων, όπως η αύξηση του cash rebate από 35% σε 40% επί των επιλέξιμων δαπανών της παραγωγής, καθώς και η διεύρυνση των δικαιούχων ενίσχυσης. Επίσης, η διαδικασία ελέγχου για το cash rebate συντομεύεται χρονικά σε πολύ σημαντικό βαθμό.


Πηγή