Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Τίτλοι τέλους για την πιο «σάπια» σελίδα του ίντερνετ

Ένα από τα μακάβρια site του διαδικτύου διέκοψε τη λειτουργία του μετά από 21 ολόκληρα χρόνια. Και σε σχέση με τον θόρυβο που είχε δημιουργήσει και τις καταγγελίες για το περιεχόμενό του, οι τίτλοι τέλους ήταν σχετικά αθόρυβοι.

Το rotten.com ήταν η ιστοσελίδα στην οποία έβρισκε κανείς ό,τι πιο αηδιαστικό, τρομακτικό και ενοχλητικό κυκλοφορούσε σε μορφή εικόνας στο ίντερνετ. Τη μεγάλη του επιτυχία την γνώρισε στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και στις αρχές του 2000, όταν το internet ήταν ακόμη κάτι σχετικά νέο και ο όρος darkweb δεν είχε κάνει την εμφάνισή του στους σχετικά περιορισμένους χρήστες.

«Τo rotten.com συλλέγει εικόνες και πληροφορίες από πολλές πηγές για να παρουσιάζει στον θεατή μια πραγματικά άβολη εμπειρία», ανέφερε στην αρχική του σελίδα ο ιστότοπος.

Η σελίδα ήταν το μέρος όπου μπορούσε κανείς να δει την πιο σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης ζωής ή του θανάτου: Διαμελισμένα πτώματα, θύματα καταστροφών και ατυχημάτων, παραμορφώσεις και άλλα πολλά έφεραν μεγάλο αριθμό επισκεπτών στην ιστοσελίδα.

Οι καταγγελίες πολλές αλλά, όπως ισχυριζόταν ο ιδρυτής του, σκοπός του ήταν να αποδείξει ότι δεν μπορεί να υπάρξει λογοκρισία την εποχή του διαδικτύου. Το rotten.com έπεσε από τον αέρα του διαδικτύου πριν από μερικές ημέρες χωρίς να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Εκτός από το γεγονός ότι η κεντρική του σελίδα είχε να ανανεωθεί από το 2012.

localStorage.clear();


Πηγή