Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Τα νέα προϊόντα της Huawei που θα λατρέψει ο κόσμος της τεχνολογίας

Τα νέα προϊόντα της Huawei που θα λατρέψει ο κόσμος της τεχνολογίας

Η Huawei παρουσίασε επίσημα από τη Βαρκελώνη, τη Δευτέρα (24/02), στις 15:00 ώρα Ελλάδας, μια σειρά από προϊόντα της, τα οποία ο κόσμος της τεχνολογίας περίμενε με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς ο κινεζικός κολοσσός τεχνολογίας πάντα έχει κάτι καινούριο να προσφέρει στο κοινό.

Η εταιρεία θα έδινε και φέτος τον «παρών» στην έκθεση MWC 2020 στην καταλανική πρωτεύουσα, όμως υπήρξε ακύρωση λόγο του κορονοϊού. Παρόλα αυτά, οι αποκαλύψεις των νέων προϊόντων είχαν πολλά να προσφέρουν.

Αυτό που έκλεψε τις εντυπώσεις και από το οποίο ξεκίνησε την παρουσίασή του ο Richard Yu (CEO at Huawei Consumer Business Group), ήταν το Huawei Mate Xs, το νέο αναδιπλούμενο τηλέφωνο της εταιρείας, που έρχεται με το οκταπύρηνο chipset Kirin 990 5G, την αναβαθμισμένη δομή του μεντεσέ και το βελτιωμένο σύστημα ψύξης. Από την άλλη, η οθόνη, οι κάμερες και ο συνολικός σχεδιασμός παραμένουν ουσιαστικά αμετάβλητα, αλλά τόσο εντυπωσιακά.

Όταν το Mate Xs διπλώνει, υπάρχει μια κύρια οθόνη 6,6 ιντσών με αναλογία 19,5:9, ενώ η πίσω πλευρά έχει μια υπερβολικά υψηλή αναλογία εικόνας 25:9 που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως εικονοσκόπιο για selfies. Όσον αφορά τις φωτογραφικές του ικανότητες, έχει κύριο αισθητρήρα 40 MP με f/1.8 , τηλεφακό 8 MP f/2.4 με OIS και 16 MP f /2.2 ultrawide αισθητήρα, ενώ υπάρχει επίσης μια μονάδα ToF.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, έχει 8GB μνήμη RAM, 512 GB αποθηκευτικό χώρο, ενώ η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 4.500 mAh και συνοδεύεται από φορτιστή 55W. Η συσκευή τρέχει Android 10 με περιβάλλον χρήσης EMUI 10 και όπως όλες της Huawei προσφέρει εξαιρετική εμπειρία στον χρήστη.

Το εντυπωσιακό Huawei MatePad Pro

Επίσης, από τον Richard Yu παρουσιάστηκε και το Huawei MatePad Pro 5G, μια 5G έκδοση του tablet των 10,8 ιντσών που ανακοίνωσε πέρσι για την κινεζική αγορά. Όταν συνδυάζεται με τη θήκη πληκτρολογίου και το M Pencil, τότε η συσκευή αποκτά την πλήρη… οντότητά της.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης δυο δρόμων, η λειτουργία mirror της οθόνης ενός smartphone που έχει γίνει «ζευγάρι» και φυσικά η 5G συνδεσιμότητα. Είναι το πρώτο tablet που υποστηρίζει ασύρματη γρήγορη φόρτιση, ενώ μπορεί να φορτίσει σε ταχύτητες ως 27 W και εκείνο από την πλευρά του άλλες συσκευές ως 7.5 W.

Οι εκδόσεις του είναι πέντε, τρεις Wi-Fi και δύο LTE, με τις ανάλογες διαβαθμίσεις σε RAM και χωρητικότητα δίσκου. Μάλιστα, μια από αυτές έρχεται μαζί με την γραφίδα και τη θήκη από vegan δέρμα. Φυσικά, η «ψυχή» του tablet αυτού δεν είναι άλλη από τον Kirin 990 5G.

Τα Huawei MateBook laptops με την ελκυστική προσφορά

Mε κάθε επισημότητα ανακοινώθηκαν από τη Huawei και τα νέα μοντέλα της σειράς MateBook D, ενώ έγινε γνωστή και η διάθεσή τους στην ελληνική αγορά, με τις προπαραγγελίες να διαρκούν έως και τις 2 Μαρτίου. Μάλιστα, οι 200 καταναλωτές που θα προπαραγγείλουν πρώτοι το νέο MateBook D14, ή το νέο MateBook D15, θα λάβουν δώρο το smartphone Huawei Nova 5Τ.

Τα νέα μοντέλα ενσωματώνουν οθόνη FullView, υψηλές επιδόσεις, την πάντα κορυφαία ποιότητα κατασκευής, κομψή σχεδίαση, αλλά και την εντυπωσιακή λειτουργία Huawei Share Multi-screen Collaboration, η οποία επιτρέπει τη συνδεσιμότητα μεταξύ του laptop και του smartphone με ένα άγγιγμα. Κάτι που στηρίζει και το Huawei MatePad Pro 5G.

Η Huawei προχώρησε στα αποκαλυπτήρια και του MateBook X Pro, του κορυφαίου φορητού υπολογιστή Windows 10 και τον πρώτο με full view οθόνη, όπως τονίστηκε δια στόματος Richard Yu. Η συσκευή ζυγίζει 1,33 κιλά και 14,6 mm πάχος, ενώ οι εκδόσεις του είναι δύο, τετραπύρηνες Core i5-10210U και Core i7-10510U.

Η έλευση του Wi-Fi 6+ και τα αποκαλυπτήρια του Huawei App Gallery

Η Huawei θα κυκλοφορήσει νέα προϊόντα δρομολογητών διαδικτύου, τα οποία υποστηρίζουν τεχνολογία προτύπου Wi-Fi 6+. Ο Richard Yu παρουσίασε το 5G CPE Pro 2, αλλά και το AX3 Wi-Fi Router.

Ωστόσο, οι αποκαλύψεις από πλευράς του CEO του κινεζικού κολοσσού τεχνολογίας δεν τελειώνουν εκεί, καθώς στον κόσμο της τεχνολογίας παρουσιάστηκε και το Huawei App Gallery, που θα στηρίζει μια σειρά από εφαρμογές.

Στις 26 Απριλίου τα αποκαλυπτήρια του P40

Επιπλέον, ο Richard Yu επιβεβαίωσε ότι η επερχόμενη νέα ναυαρχίδα σειρά της σειράς P της Huawei, το P40, θα ανακοινωθεί επίσημα τον επόμενο μήνα και πιο συγκεκριμένα στις 26 Μαρτίου. Η εκδήλωση παρουσίασης των νέων smartphones θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι.

* Ενδεικτικές τιμές ανακοινώθηκαν για όλες τις συσκευές που παρουσιάστηκαν όσον αφορά τις διεθνείς αγορές, ωστόσο για την ελληνική δεν είναι ακόμη δεδομένες, εκτός από τα MateBook D14 και MateBook D15, που τιμολογούνται στα 749 ευρώ και 699 ευρώ αντίστοιχα.


Πηγή