Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Τα οικονομικά της Uber στην αγορά

Τα οικονομικά της Uber στην αγορά

Από καταστροφικά σε λιγότερο καταστροφικά είναι τα μηνύματα που έρχονται από το στρατηγείο της Uber, η οποία έχασε 1,2 δισ. δολάρια στο τρίτο τρίμηνο του 2019.

Σαφώς πολύ καλύτερα δηλαδή από την απώλεια των 5,2 δισ. δολαρίων του δευτέρου τριμήνου!

Τα οικονομικά στοιχεία του τρίτου τριμήνου του 2019 εμφανίζονται πιο αισιόδοξα μάλιστα από τις εκτιμήσεις της Wall Street, που μιλούσαν για χασούρα πάνω από 1,5 δισ.

Κι όμως, η εταιρία σημειώνει αύξηση κατά 29% από πέρυσι, μετρώντας έσοδα τριμήνου στα 16,5 δισ. δολάρια. Κι όμως συνεχίζει να δέχεται τρομακτικές πιέσεις από τους επενδυτές της για τις εξίσου τρομακτικές απώλειες, ζητώντας της πια ρητό πλάνο για το πότε και πώς θα πάψει να είναι ζημιογόνα.

Οι Uber και Lyft, που μπήκαν στο χρηματιστήριο φέτος, σημειώνουν ρεκόρ χασούρας. Η Lyft ανακοίνωσε προσφάτως πως έχασε 463 εκατ. δολάρια. Η Uber έδιωξε πρόσφατα πάνω από 1.000 εργαζόμενους, το 2% του δυναμικού της, προσπαθώντας να ρίξει το κόστος λειτουργίας.

Ο CEO της, Dara Khosrowshahi, δέχεται επίσης δριμεία κριτική για τις απώλειες και αναγκάστηκε να επανεκτιμήσει προσφάτως την πρόβλεψή του για την κερδοφορία της Lyft, τοποθετώντας τη τώρα στα τέλη του 2021.

Όσο για την Uber, ο κερδοφόρος ορίζοντας είναι… πιο μακριά: «Θα απογοητευτώ πολύ αν η Uber δεν γίνει κερδοφόρα μέσα στην επόμενη τριετία», είπε το καλοκαίρι στο CNBC…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή