Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Τα P40 Pro και P40 της Huawei προσφέρουν την κορυφαία φωτογραφική εμπειρία

Στις 26 Μαρτίου, η Huawei παρουσίασε σε live streaming από το Παρίσι τις νέες πολυαναμενόμενες flagship συσκευές της σειράς P40, μέσω των οποίων ο κινεζικός κολοσσός τεχνολογίας έφερε για ακόμη μια φορά την επανάσταση στα smartphones. Ο σχεδιασμός τους αναδεικνύει ένα κομψό και σύγχρονο design και μία εντυπωσιακή Quad-curve οθόνη, ενώ οι επιδόσεις τους, σε συνδυασμό με την υποστήριξη 5G, εγγυώνται ότι οι χρήστες τους θα έχουν μια άκρως συναρπαστική εμπειρία.

Φυσικά, στα νέα κορυφαία μοντέλα της οικογένειας P40 δεν θα μπορούσε κανείς να λησμονήσει τις κάμερες, σε έναν τομέα που σταθερά η Huawei βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των ανταγωνιστών της τα τελευταία χρόνια. Η νέα σειρά Huawei P40 «πατάει» γερά στην κληρονομιά της εταιρείας και την ανεβάζει σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα, φέρνοντας πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά και λειτουργίες, που θα ενθουσιάσουν όποιον ασχολείται με τη φωτογραφία.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι πρόσφατα η ανεξάρτητη διεθνούς κύρους πηγή μετρήσεων ποιότητας κάμερας και φακών smartphone, DxOMark, έδωσε στο Huawei P40 Pro την υψηλότερη βαθμολογία στον τομέα της κάμερας, εκθειάζοντας την ποιότητα των λήψεων, των φακών και των δυνατοτήτων που μπορεί να προσφέρει στο κάτοχό του, ενώ και η Technical Image Press Association (TIPA) έδωσε στην εταιρεία το βραβείο «Best Photo Smartphones of 2020» για τις τρεις ναυαρχίδες της σειράς το Huawei P40, Huawei P40 Pro και Huawei P40 Pro+.

Γίνεται εύκολα κατανοητό ότι, με τα P40 Pro και P40 επεκτείνεται και ισχυροποιείται ριζικά η φωτογραφία με smartphone, καθώς και οι δυνατότητες λήψης και αναπαραγωγής video. Οι ισχυρές επιδόσεις και η κομψή αισθητική, σε συνδυασμό με τις τεχνολογικές καινοτομίες, τοποθετούν τις flagship συσκευές της Huawei για ακόμη μία φορά στο πρώτο σκαλί του άτυπου αυτού βάθρου της πρωτοτυπίας και της υπεροχής.

Φωτογραφικά αποτελέσματα με υπέροχη ευκρίνεια

Τα Huawei P40 και P40 Pro ενσωματώνουν το προηγμένο σύστημα κάμερας Ultra Vision Leica, σε δυο εκδοχές, τριπλής και τετραπλής κάμερας αντίστοιχα. Η σειρά αποδίδει συγκλονιστικά φωτογραφικά αποτελέσματα με υπερ-ευρυγώνιους και ευρυγώνιους φακούς, καθώς και με τηλεφακούς.

Το ασυναγώνιστο P40 Pro διαθέτει μια εξελιγμένη τετραπλή Leica κάμερα με ισχυρή Ultra Wide Cine Camera και ToF Camera που υποστηρίζουν 50x SuperSensing Zoom. Ο αισθητήρας Huawei Ultra Vision είναι ένα τεχνολογικό θαύμα, το οποίο φέρνει επανάσταση σε επίπεδο εικονοστοιχείων. Με διαστάσεις 1 / 1.28″, υποστηρίζει την αποτύπωση των pixels σε μέγεθος 2.44 μm, καθώς και Octa PD AutoFocus για εστίαση υψηλής ταχύτητας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, ενώ το Huawei XD Fusion Engine αξιοποιεί την Τεχνητή Νοημοσύνη για να ενισχύσει την αναπαραγωγή λεπτομερειών σε όλες τις συνθήκες φωτισμού.

To Huawei P40 Pro φέρνει κοντά τα αντικείμενα με 5x optical zoom, 10x υβριδικό zoom και 50x ψηφιακό zoom. Για πρώτη φορά, διαθέτει μία συστοιχία φίλτρων RYYB, τα οποία βοηθούν στην καλύτερη απορρόφηση του φωτός και βελτιώνουν την ποιότητα των λήψεων που τραβήχτηκαν με χρήση zoom.

Οι αποχρώσεις του δέρματος και οι υφές αποδίδονται πιστά χάρη σε έναν αισθητήρα Multi-spectrum Colour Temperature Sensor και με χρήση ενός AI αλγορίθμου AWB, που ενισχύουν την πιστότητα χρώματος κατά 45%. Προχωρημένοι αλγόριθμοι βελτιστοποιούν σε πραγματικό χρόνο τα πορτρέτα, βελτιώνοντας τη φωτεινότητα και τις λεπτομέρειες της εικόνας.

Επίσης, η σειρά «συστήνει» τη λειτουργία Huawei Golden Snap, μια νέα λειτουργία Gallery που χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη για να επιλέξει το καλύτερο κάδρο μιας κινούμενης εικόνας. Οι λειτουργίες AI Remove Passerby και AI Remove Reflection αφαιρούν τα ανεπιθύμητα στοιχεία και τις αντανακλάσεις λάμψης που μπορεί να εμφανίζονται σε ένα κάδρο, με αποτέλεσμα να επιτρέπουν στους χρήστες να βελτιώνουν εύκολα τις φωτογραφίες τους εκ των υστέρων.

Μία πανίσχυρη βιντεοκάμερα τσέπης

Φυσικά, και η λήψη video υψηλής ευκρίνειας είναι εξασφαλισμένη με τις νέες ναυαρχίδες της Huawei. Το P40 Pro έρχεται με 40MP Ultra Wide Cine Camera, που διαθέτει ultra ευρυγώνιο φακό με εστιακό μήκος που αντιστοιχεί σε 18mm, καθώς και αισθητήρα 1/1.54 ιντσών που υποστηρίζει το ίδιο 3:2 aspect ratio που χαρακτηρίζει τις full-frame DSLR κάμερες. Τα pixels σε αυτόν τον αισθητήρα μπορούν να ρυθμιστούν κατάλληλα έτσι, ώστε να είναι δυνατή η λήψη βίντεο υψηλής ευκρίνειας.

Οι σειρά P40 υποστηρίζει bokeh εφέ σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια λήψης βίντεο, μία λειτουργία που θολώνει σταδιακά το φόντο, ώστε να τονιστεί το κύριο θέμα κάθε κάδρου. Παράλληλα, ο τηλεφακός μπορεί να τραβήξει βίντεο υψηλής ευκρίνειας με χρήση zoom, καθώς και 4K time-lapse βίντεο. Τέλος, η λειτουργία Audio Zoom, την οποία διαθέτει όλη η Huawei P40 Series, επιτρέπει στους χρήστες να ζουμάρουν παράλληλα σε οποιαδήποτε ηχητική πηγή και να δυναμώνουν τον ήχο.

Έτσι, ο χρήστης των συσκευών, ανεξάρτητα των γνώσεων που μπορεί να έχει στην απαθανάτιση φωτογραφιών ή στην εγγραφή βίντεο, εάν είναι ημέρα ή νύχτα, ή της απόστασης που βρίσκεται το αντικείμενό του, το αποτέλεσμά του θα είναι πάντα κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό, καθώς οι φωτογραφίες και τα βίντεο θα είναι πάντα με εξαιρετικές λεπτομέρειες, δυναμικό εύρος και άριστη χρωματική απόδοση.

Τεχνικά χαρακτηριστικά που «απογειώνουν» την εμπειρία χρήσης

Στον τομέα της οθόνης, το Huawei P40 Pro ενσωματώνει πάνελ στις 6,58 ίντσες OLED με refresh rate έως 90Hz και ανάλυση 2640×1200 pixels, ενώ το P40 πάνελ 6,1 ιντσών με ανάλυση 2340×1080 pixels. Η στενή γραμμή των συσκευών εξασφαλίζουν άνετο κράτημα σε συνδυασμό με μία άψογη εμπειρία θέασης, ενώ το ξεκλείδωμα της οθόνης γίνεται ακόμη πιο εύκολο και ασφαλές, χάρη στον ενσωματωμένο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Οι flagship συσκευές της Huawei P40 Series τροφοδοτούνται από έναν επεξεργαστή Kirin 990 5G, ο οποίος επιτρέπει σύνδεση 5G με την καλύτερη κάλυψη, πανίσχυρη απόδοση υποβοηθούμενη από Τεχνητή Νοημοσύνη και βέλτιστη εξοικονόμηση ενέργειας, σε σχέση με όλες τις πρότερες συσκευές. Επίσης, το λειτουργικό σύστημα EMUI, στην έκδοση 10.1, ενσωματώνει πλήθος νέων λειτουργιών και δυνατοτήτων, που κάνουν ακόμη πιο ολοκληρωμένη την εμπειρία χρήσης.

Τέλος, ένα άλλο μεγάλο «όπλο» των συσκευών είναι η αυτονομία, με τις μπαταρίες των 4200 mAh για το P40 Pro και των 3.800 mAh για το P40. Στο P40 Pro υπάρχει γρήγορη φόρτιση 40W Huawei SuperCharge, ασύρματη φόρτιση 27W και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση επίσης 27W.

Σε περίπτωση που ο χρήστης επιθυμεί μια συσκευή πιο οικονομική, η οποία μπορεί παράλληλα να του προσφέρει πολύ καλές εμπειρίες στη φωτογραφία, τότε τα δύο προσιτά μοντέλα της οικογένειας P40 μπορούν να του προσφέρουν όσα εκείνος θέλει: τα Huawei P40 Lite και Huawei P40 Lite E.


Πηγή