Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Τελικά τα βίαια video games επηρεάζουν τα μικρά παιδία;

Τελικά τα βίαια video games επηρεάζουν τα μικρά παιδία;

Πολλές φορές έχουμε ακούσει ότι όσα μικρά παιδιά παίζουν βίαια video games σε μικρή ηλικία θα επηρεαστούν από αυτά, όμως κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιοποιήθηκε στο Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking, αποδεικνύεται ότι η έκθεση σε βίαια video games στην παιδική ηλικία δεν οδηγεί σε επιθετική συμπεριφορά ενήλικες ανθρώπους άνω των 20. Η έρευνα μάλιστα για πρώτη φορά επικεντρώθηκε σε δείγμα με χαμηλό εισόδημα.

Η έρευνα παρακολούθησε 500 συμμετέχοντες με μέσο όρο ηλικίας τα 14 έτη, για 10 ολόκληρα χρόνια. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, αυτούς που έπαιζαν βίαια video games ως παιδιά και έπειτα τα ελάττωσαν (4%), αυτούς που έπαιζαν αρκετά βίαια video games και αύξησαν την προτίμησή τους σε αυτά με τα χρόνια (23%) και αυτούς που έπαιζαν ελάχιστα βίαια video games και σταδιακά αύξησαν την προτίμησή τους σε αυτά (73%). Οι ερευνητές δεν κατάφεραν να βρουν κάποια αύξηση στην επιθετική συμπεριφορά των υποκειμένων και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι έφηβοι που παίζουν πολύ βίαια video games από μικρή ηλικία δε γίνονται επιθετικοί αργότερα στη ζωή τους.

Κατά καιρούς πολλές έρευνες έχουν δει το φως της δημοσιότητας, όμως η συγκεκριμένα διαφέρει λόγω της μεγάλης διάρκεια που είχε η μελέτη.


Πηγή