Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Τι αλλάζει στην παραγωγή των κινητών της Blackberry

Τέλος εποχής όσον αφορά τον τρόπο παραγωγής των κινητών τηλεφώνων της Blackberry, αποτελεί η τελευταία συσκευή της εταιρείας.

Η εταιρεία παρουσίασε το DTEK60, το τελευταίο της τηλέφωνο που παράγεται εσωτερικά, καθώς πλέον θα γίνεται εξωτερική ανάθεση σε άλλες εταιρείες. Ωστόσο δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να λανσάρει συσκευές, ακόμη και μέσω των συνεργατών της ενώ επίσης υπαινίχθηκε ότι το αγαπημένο πληκτρολόγιο μπορεί να επιστρέψει σε μελλοντικό μοντέλο.

«Αυτό δεν είναι ακριβώς το τελευταίο μοντέλο της Blackberry», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος σχετικά και πρόσθεσε ότι πλέον επικεντρώνονται στην έξυπνη λειτουργία των τηλεφώνων. Δε θα αποτελέσει λοιπόν έκπληξη να επανέλθει το παλιό πληκτρολόγιο με κάποιον άλλο σχεδιασμό.

Το τελευταίο μοντέλο που λάνσαρε η Blackberry είναι το τρίτο Android που κυκλοφορεί επιλέγοντας να τιμολογήσει τη συσκευή φθηνότερα από ανταγωνιστικά προϊόντα όπως το iPhone 7 της Apple και το Pixel.

Η εταιρεία που έχασε πολλά από την Apple και τους άλλους ανταγωνιστές της, σχεδιάζει να αναθέσει την ανάπτυξη των smartphones της εξωτερικά, ώστε να επικεντρωθεί στην πιο κερδοφόρα επιχείρηση του λογισμικού και της διαχείρισης των κινητών. Αυτό σημαίνει ότι το Android DTEK60 θα είναι το τελευταίο τηλέφωνο για το οποίο η BlackBerry αγοράζει η ίδια τα εξαρτήματα, πράγμα το οποίο μεταφέρει ένα… βαρύτερο κίνδυνο αν δεν πουλήσει καλά.


Πηγή