Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Τι είναι τα PowerToys των Windows που δεν ξέρετε ότι θέλετε

Τι είναι τα PowerToys των Windows που δεν ξέρετε ότι θέλετε

Η Microsoft είχε ανακοινώσει μέσα στη χρονιά πως επιστρέφουν τα PowerToys, κατάλληλα πια για το σύγχρονο περιβάλλον των Windows 10.

Όποιοι τα θυμάστε από τα Windows 95, τα PowerToys ήταν μικρές και χρήσιμες εφαρμογούλες που σου επέτρεπαν να παραμετροποιείς τα Windows κατά τις επιθυμίες σου.

Η Microsoft έριξε στην κυκλοφορία τα δύο πρώτα για τα Windows 10, το πρώτο είναι ένας οδηγός συντομεύσεων για τα Windows, ένα δυναμικό περιβάλλον με εύχρηστα shortcuts για κάθε παράθυρο ή εφαρμογή. Κρατώντας πατημένο το Windows key, ένας νέος κόσμος συντομεύσεων που απλοποιούν και επιταχύνουν κατά πολύ τη χρήση αποκαλύπτεται.

Το δεύτερο είναι μια εφαρμογή διαχείρισης FancyZones, απείρως κατάλληλη για όσους τρέχουν πολλαπλές εφαρμογές πλάι-πλάι. Αν θέλετε να παραμετροποιήσετε το desktop σας, η Microsoft έφτιαξε και ένα βοηθητικό βιντεάκι για το πώς λειτουργούν τα FancyZones.

Η Microsoft τα έφτιαξε μάλιστα σε περιβάλλον ανοιχτού κώδικα και έρχονται κι άλλα στην πορεία. Τα PowerToys είχαν εγκαινιαστεί ήδη από τα Windows 95 και κάποιοι θυμούνται ακόμα εκείνα τα Tweak UI, Quick Res και Send To X. Εξαφανίστηκαν μετά τα Windows XP και τώρα είναι ξανά η στιγμή τους.

Τα κατεβάζετε δωρεάν από δω και αλλάζετε τρόπο χρήσης των Windows σήμερα κιόλας…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή