Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Το ασπρόμαυρο φιλμ επιστρέφει θριαμβευτικά!

Το ασπρόμαυρο φιλμ επιστρέφει θριαμβευτικά!

Η Fujifilm ανακοίνωσε μόλις ότι επιστρέφει στην επικράτεια του ασπρόμαυρου φιλμ, μετά τη διακοπή του δηλαδή εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο.

Το νέο φιλμ Neopan 100 Acros II φτιάχνεται μάλιστα κατά τις επιθυμίες των πιτσιρικάδων, όπως διαβάζουμε στο δελτίο Τύπου, τους οποίους η εταιρία αποκαλεί ως «τους νέους εραστές του φιλμ».

Τα νέα είναι κάτι παραπάνω από καλά για τους λάτρεις του φιλμ, καθώς η Fujifilm παραμένει μια από τις ελάχιστες που συνεχίζουν να επιμένουν στην αναλογική τεχνολογία. Και πιθανότατα δεν θα την εγκαταλείψει.

Το Neopan 100 Acros II θα βγαίνει σε δύο φορμά, 35 και 120mm, και θα είναι σε κάθε σημείο βελτιωμένο σε σχέση με το παλιό και θρυλικό πια Neopan 100 Acros. Η πώλησή του θα ξεκινήσει το καλοκαίρι από την Ιαπωνία και σταδιακά θα επεκταθεί σε όλο τον κόσμο. Φτάνει να υπάρχει ζήτηση.

Παρά τις περιπέτειες, η Fujifilm επιμένει να στηρίζει τους εραστές της αναλογικής τεχνολογίας. Οι ειδικοί συζητούν πια ολοένα και πιο σοβαρά ότι ενδέχεται να βρισκόμαστε στις απαρχές μιας νέας φωτογραφικής επανάστασης.

Ή μάλλον παλιάς, καθώς για αναβίωση του φιλμ κάνουν όλοι λόγο. Η Kodak εξάλλου επανέφερε πέρυσι στη ζωή το Ektachrome της και τώρα είναι η Fujifilm αυτή που μας θυμίζει πώς ήταν κάποτε ο κόσμος της φωτογραφίας…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή