Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Το «Κτίριο της Χρονιάς 2017» είναι κάτι που θα φανεί χρήσιμο σε εκατομμύρια ανθρώπους

Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής 2017 στο Βερολίνο ολοκληρώθηκε, με ένα πρωτότυπο κτίριο, το οποίο επινοήθηκε για ένα κινεζικό χωριό, που καταστράφηκε προ τριετίας από σεισμό και το οποίο μπορεί να προστατεύσει εκατομμύρια συνανθρώπους μας σε όλον τον κόσμο, ανακηρύσσεται Κτίριο της Χρονιάς.

Το σπίτι, από πατικωμένο χώμα, σχεδιάστηκε από το Κινεζικό Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ (CUHK) και μια ομάδα ειδικών σε αντισεισμικό σχεδιασμό στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Οι τεχνικές αναπτύχθηκαν μέσω ενός πρωτότυπου κτιρίου, με στόχο να παρασχεθεί βοήθεια στους κατοίκους του χωριού Γκουανμίνγκ, στην επαρχία Ζαοντόνγκ να ξαναχτίσουν τοις οικίες τους, οι οποίες κατέρρευσαν με το σεισμό του Λουντιάν, το 2014.

Οι σχεδιαστές εξέλιξαν το πρωτότυπο για ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στο Γκουανμίνγκ, χρησιμοποιώντας μεθόδους που μπορούν να διδαχθούν σε άλλους κατοίκους για να οικοδομήσουν εκ νέου τις κατοικίες τους με χρήση φθηνών υλικών που είναι επί τόπου διαθέσιμα.

«Οι σεισμοί δεν είναι κινεζικό πρόβλημα, είναι παγκόσμιο πρόβλημα», τόνισε ο καθηγητής Αρχιτεκτονικής στο CUHK, Edward Ng, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Πολύς κόσμος ζει σε λασπόσπιτα. Άρα, αν μπορέσεις να βρεις τρόπο να βοηθήσεις αυτούς τους ανθρώπους, σχεδιάζοντας μια ασφαλέστερη δομή, τότε λύνουμε ένα πρόβλημα για περίπου 100 εκατομμύρια», πρόσθεσε.

localStorage.clear();


Πηγή