Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Το Facebook απέσυρε αντιμεταναστευτικό βίντεο κυβερνητικού αξιωματούχου

Το Facebook απέσυρε ένα βίντεο που είχε αναρτήσει ο προσωπάρχης του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν και στο οποίο ισχυριζόταν ότι οι μετανάστες ευθύνονται για την αύξηση της εγκληματικότητας στη γειτονική Αυστρία καθώς διώχνουν από τη χώρα αυτή τους «λευκούς χριστιανούς».

Ο Γιάνος Λάζαρ, τον οποίο χαρακτήρισε «ρατσιστή» την περασμένη εβδομάδα ο Ύπατος Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, κατηγόρησε το Facebook για λογοκρισία. Σε ένα στιγμιότυπο οθόνης που παρουσίασε αναφέρεται ότι η ανάρτηση αποσύρθηκε επειδή παραβίαζε τους κανόνες του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο εκπρόσωπος του Facebook δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να σχολιάσει το θέμα.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα του Λάζαρ την Τρίτη εμφανίζεται ο ίδιος να μιλάει στην κάμερα στη γειτονιά Φαβορίτεν της Βιένης, μια συνοικία της αυστριακής πρωτεύουσας με υψηλό ποσοστό αλλοδαπών κατοίκων.

«Η αταξία είναι πολύ υψηλότερη, υπάρχουν πολύ περισσότερα σκουπίδια στους δρόμους και οι ελάχιστοι Βιενέζοι που ζουν ακόμη εδώ λένε ότι η εγκληματικότητα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη και ότι οι άνθρωποι φοβούνται πολύ» ακούγεται να λέει ο προσωπάρχης του Όρμπαν. «Αν τους επιτρέψουμε να έρθουν και να ζήσουν στις πόλεις μας, το αποτέλεσμα θα είναι εγκληματικότητα, φτώχεια, βρομιά και δύσκολες συνθήκες στις πόλεις μας» συνεχίζει.

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) που κυβερνούν τη Βιένη σε συνασπισμό με τους Πράσινους απέρριψαν τα σχόλια αυτά τονίζοντας ότι αποτελούν μέρος μιας «ρατσιστικής και ξενοφοβικής προεκλογικής στρατηγικής» του κόμματος Fidesz του Όρμπαν ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν στην Ουγγαρία στις 8 Απριλίου.

localStorage.clear();


Πηγή