Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Το Google Maps θα ειδοποιεί πλέον και για τις καθυστερήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Το Google Maps θα ειδοποιεί πλέον και για τις καθυστερήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Δύο νέα χαρακτηριστικά αποκτά το Google Maps, τα οποία θα βοηθήσουν τους κατοίκους περίπου 200 πόλεων του κόσμου να προγραμματίσουν καλύτερα τις διαδρομές τους και να τις πραγματοποιούν με περισσότερη άνεση.

Το Google Maps θα παρέχει πλέον άμεση ενημέρωση για τις καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των λεωφορείων, σε σημεία στα οποία δεν παρέχονται τέτοιες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο από τα κέντρα των συγκοινωνιών. Έτσι, οι πολίτες θα μπορούν να δουν αν το λεωφορείο τους καθυστερεί, πόσο θα αργήσει και θα έχουν πιο ακριβείς πληροφορίες για τα ωράρια των δρομολογίων, βασισμένες σε πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας στη διαδρομή που τους ενδιαφέρει. Επίσης, οι χρήστες θα βλέπουν πάνω στον χάρτη πού ακριβώς σημειώνονται οι καθυστερήσεις, ώστε να ξέρουν τι τους περιμένει πριν καν επιβιβαστούν.

Συμπληρωματικά, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Google Maps θα παρέχει προβλέψεις συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ώστε να μπορεί κανείς να ξέρει πόσο γεμάτο θα είναι το λεωφορείο, το τρένο ή το μετρό που θα χρησιμοποιήσει, με βάση προηγούμενες διαδρομές.

Οι χρήστες θα ξεκινήσουν από σήμερα να βλέπουν τα δύο νέα χαρακτηριστικά στο Google Maps, σε περίπου 200 πόλεις του κόσμου, τόσο σε Android όσο και σε iOS.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή