Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Το Instagram αφαιρεί αμφιλεγόμενη εφαρμογή του

Το Instagram αφαιρεί αμφιλεγόμενη εφαρμογή του

Μετά από 8 χρόνια το δημοφιλές social media αφαιρεί από τους χρήστες τη δυνατότητα να βλέπουν τη δραστηριότητα όσων ακολουθούν. Η επιλογή «following», την οποία αρκετοί αγνοούσαν, αλλά κάποιοι άλλοι την χρησιμοποιούσαν φανατικά, την έβρισκες πατώντας στην καρδούλα στο κάτω μέρος της εφαρμογής και μετά το «ακολουθείτε» στην ελληνική έκδοση του Instagram.

Ο λόγος που οι υπεύθυνοι της εταιρίας προχώρησαν σε αυτή την κίνηση, είναι το γεγονός ότι αρκετοί χρήστες «έπεφταν» ψυχολογικά, βλέποντας φίλους τους να αντιδρούν σε ποσταρίσματα άλλων και όχι στα δικά τους.

Ένας άλλος λόγος που έκανε την εφαρμογή αμφιλεγόμενη ήταν ότι θεωρούταν ως η κύρια εφαρμογή που αγαπούσαν οι stalkers.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο επικεφαλής περιεχομένου του Instagram, Vishal Shah, ο οποίος μέσω Twitter ανέφερε ότι «Δεν θέλουμε το Instagram να είναι ανταγωνιστικό, η επιλογή αυτή μπήκε το 2011, προκειμένου να ανακαλύπτεις νέο περιεχόμενο και όχι να κατασκοπεύεις τι κάνει ο άλλος».

Η καρτέλα χρησιμοποιείται από τους χρήστες, κυρίως για εύρεση νέων λογαριασμών, τοποθεσιών και hashtag, ωστόσο, συχνά ήταν ένα μέσο για να ανακαλύπτονται πράγματα που έπρεπε να μένουν κρυφά, όπως για παράδειγμα η απιστία.

Η καρτέλα θα αρχίσει να αφαιρείται από σήμερα, αλλά θα χρειαστεί ως το τέλος της εβδομάδας για να τη χάσουν όλοι οι χρήστες.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή