Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

Το Instagram θέλει να προστατέψει όλο το sexting που έχεις κάνει στις συνομιλίες σου

Ένα νέο εργαλείο υπόσχεται να ανιχνεύει το υλικό και να το «θολώνει» όπου θα χρειάζεται. 

Η Meta ανακοίνωσε ότι λανσάρει νέα εργαλεία που θα προστατεύουν τους χρήστες του Instagram από την κατάχρηση προσωπικών εικόνων και την εκβίαση — όταν ένα άτομο εκβιάζεται ψηφιακά επειδή έχει μοιραστεί «προσωπικές» του στιγμές.

Μία από τις πιο σημαντικές ενημερώσεις είναι ότι η προστασία του γυμνού έρχεται στα προσωπικά μηνύματα. Η Meta επιβεβαίωσε για πρώτη φορά ότι κατασκεύαζε αυτήν την τεχνολογία το 2022 και θα ενεργοποιήσει αυτόματα το εργαλείο για χρήστες κάτω των 18 ετών. Μόλις ενεργοποιηθεί, ένα εργαλείο μηχανικής εκμάθησης θα εντοπίσει και θα θολώσει τις εικόνες που υποπτεύεται ότι περιέχουν γυμνό για τον παραλήπτη. Η ανάλυση πραγματοποιείται στη συσκευή του χρήστη, επομένως τα μηνύματα θα πρέπει να παραμένουν κρυπτογραφημένα από άκρο σε άκρο χωρίς ποτέ η Meta να έχει πρόσβαση σε αυτά. Οι χρήστες θα έχουν την επιλογή να προβάλουν την εικόνα μαζί με ένα αναδυόμενο μήνυμα από το Meta ότι δεν θα πρέπει να αισθάνονται πίεση να απαντήσουν, καθώς και ένα κουμπί με συμβουλές ασφαλείας και επιλογή αποκλεισμού του αποστολέα.

 

Διάβασε επίσης: Είναι το TikTok το Google της GenZ; 

Το νέο εργαλείο της Meta θα εντοπίζει επίσης εάν ένα άτομο στέλνει μια γυμνή εικόνα και το προειδοποιεί να “προσέχει όταν μοιράζεται ευαίσθητες φωτογραφίες”, ενώ περιγράφει πιθανούς κινδύνους. Επιπλέον, υπενθυμίζει στους χρήστες ότι μπορούν να διαγράψουν ένα μήνυμα πριν το δει κάποιος.

Τέλος, θα υπάρχει μία επιπλέον προειδοποίηση, που θα εμφανίζεται ως υπενθύμιση για υπευθυνότητα και σεβασμό όταν κάποιος προσπαθεί να προωθήσει ένα μήνυμα με ανιχνευμένο γυμνό.


Πηγή