Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024
Το project της Apple με ελληνικό χρώμα που θα ταράξει τα νερά στους επεξεργαστές των Mac

Το project της Apple με ελληνικό χρώμα που θα ταράξει τα νερά στους επεξεργαστές των Mac

Η Apple θα προχωρήσει σε μία από τις σημαντικότερες αλλαγές των τελευταίων ετών και μάλιστα θα την ανακοινώσει στις 22 Ιουνίου στο WWDC, το ετήσιο συνέδριο για τους δημιουργούς εφαρμογών (developers) του οικοσυστήματος της Apple.

Όπως αναφέρει το Bloomberg ο αμερικανικός κολοσσός σχεδιάζει να χρησιμοποιεί δικούς της επεξεργαστές στους Mac προσωπικούς υπολογιστές της, αντικαθιστώντας εκείνους της Intel.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα το σχέδιο του τεχνολογικού γίγαντα θα έχει και ελληνικό χρώμα μιας και η κωδική ονομασία που χρησιμοποιείται εσωτερικά στην Apple αναφορικά με το σχέδιο μετάβασης είναι «Kalamata».

Η Apple χρησιμοποιεί δικούς της επεξεργαστές στα iPhone και iPad μοντέλα της, εδώ και αρκετά χρόνια αλλά είναι η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσει και στους προσωπικούς υπολογιστές της. Αυτοί οι επεξεργαστές θα χρησιμοποιηθούν και στην επόμενη γενιά Mac υπολογιστών που αναμένεται να είναι εμπορικά διαθέσιμη το 2021. Όμως, η Apple θα κάνει την ανακοίνωση μέσα στον Ιούνιο προκειμένου να έχουν χρόνο οι δημιουργοί λογισμικού να προσαρμόσουν τις εφαρμογές τους.

Η αλλαγή αυτή αναμένεται να αποτελέσει ακόμη ένα σημαντικό πλήγμα για την Intel, η κυριαρχία της οποίας στους υπολογιστές έχει αρχίσει να αμφισβητείται όλο και πιο έντονα τα τελευταία χρόνια.

Γιατί με όνομα τόπου;

Στο χώρο των πολυεθνικών είναι αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο να χρησιμοποιούνται τοπωνύμια ως κωδικές ονομασίες για διάφορα projects. Για παράδειγμα η Intel χρησιμοποιεί ονομασίες πόλεων της βόρειας Καλιφόρνια. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ωστόσο οι νέοι επεξεργαστές που θα χρησιμοποιηθούν στην επόμενη γενιά των Mac υπολογιστών δεν θα έχουν ως εμπορική ονομασία το όνομα της πρωτεύουσας της Μεσσηνίας.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν με την νότια Πελοπόννησο καθώς το 2017 τα γυρίσματα για ένα από τα διαφημιστικά σποτ για το iPhone 7 Plus είχαν γίνει στην περιοχή της Αρεόπολης.


Πηγή