Τετάρτη , 1 Μάιος 2024

Το TikTok ετοιμάζεται να μας κάνει όλους influencers

Το νέο χαρακτηριστικό που δοκιμάζει θα καταστήσει όλες τις αναρτήσεις shoppable.

Σύμφωνα με έκθεση της Morning Consult, περίπου το 57% των Gen Zers επιθυμεί να γίνει influencer. Την ίδια στιγμή, το 40% των ενηλίκων εμφανίζεται θετικό σε μία νέα καριέρα. Το TikTok το γνωρίζει αυτό και φροντίζει για όλους μας. Τι κάνει; Δοκιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό που στοχεύει να πουλήσει αγαθά αξίας 17,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων μόνο για φέτος στις ΗΠΑ. 

Συγκεκριμένα αυτό το χαρακτηριστικό θα μπορούσε να καταστήσει όλες τις αναρτήσεις shoppable, καθώς χρησιμοποιεί τεχνολογία για τον αυτόματο εντοπισμό αντικειμένων σε ένα βίντεο. Στη συνέχεια, ενθαρρύνει τους θεατές να βρουν παρόμοια αντικείμενα στο TikTok Shop κάνοντας κλικ σε μια σελίδα προϊόντων, σύμφωνα με στιγμιότυπα οθόνης και αναρτήσεις που είδε το Bloomberg στην εφαρμογή.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί πως η κινεζική εταιρεία ξεκίνησε πέρυσι την αμερικανική έκδοση του TikTok Shop, σε μια προσπάθεια να συνδυάσει την ευκολία των αγορών στην Amazon.com Inc. με την ανακάλυψη προϊόντων που παρέχουν οι ιστότοποι μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Instagram. Το λανσάρισμα του Shop μέχρι στιγμής έχει λάβει ανάμεικτες κριτικές. Οι έμποροι που έδωσαν συνέντευξη στο Bloomberg τον Δεκέμβριο επικρότησαν την εφαρμογή, αφού είδαν πωλήσεις ρεκόρ για τις μικρές επιχειρήσεις τους κατά την περίοδο των εορτών, καθώς το TikTok χρηματοδότησε εκπτώσεις και δωρεάν αποστολή για τους αγοραστές. Τον Νοέμβριο, ο οποίος περιελάμβανε την Black Friday και τη Cyber Monday, περισσότεροι από 5 εκατομμύρια νέοι πελάτες αγόρασαν κάτι, δήλωσε η εταιρεία. Ωστόσο, οι χρήστες έχουν παραπονεθεί για πλαστά και απομιμητικά προϊόντα που πωλούνται στην αγορά του TikTok.

Το TikTok προσφέρει στους δημιουργούς περιεχομένου προμήθειες για τις αγορές προϊόντων που πραγματοποιούνται από τις αναρτήσεις τους, δίνοντάς τους κίνητρο να προωθήσουν το εμπόρευμα. Η νέα λειτουργία που δοκιμάζεται παραπέμπει σε προϊόντα στις αναρτήσεις των κανονικών χρηστών, καθιστώντας ενδεχομένως την εμπειρία πιο ευχάριστη για τους επισκέπτες που θέλουν απλώς να ψυχαγωγηθούν. 

 

 

Το TikTok ετοιμάζεται να σε κάνει influencer, το θέμα είναι πόσο καλά θα λειτουργήσει όλη αυτή η εφαρμογή και ποια θα είναι τα προϊόντα που θα τσεκάρει στο επόμενο βίντεό σου. 


Πηγή