Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Τρία gadgets που καθόρισαν τη δεκαετία

Τρία gadgets που καθόρισαν τη δεκαετία

Η ιστορία της τεχνολογίας στη δεκαετία που σχεδόν διανύσαμε ήταν ουσιαστικά υπόθεση των gadgets, περιφερειακών συσκευών που απέκτησαν πια καθοριστικό ρόλο στη ζωή μας.

Προϊόντα τεχνολογίας που έγιναν δυνατά και έξυπνα και υποσκέλισαν τους παραδοσιακούς ογκόλιθους του χώρου.

Και η μάχη υπήρξε πραγματικά λυσσαλέα. Κάποια στιγμή έγινε σαφές πως Apple, Google και Samsung θα μονοπωλούσαν τον κόσμο των κινητών τηλεφώνων, κι έτσι οι άλλοι στράφηκαν στις υπηρεσίες και το software.

Κι αν είναι δύσκολο να διαλέξεις τρία μόνο gadgets από την ομοβροντία των συσκευών, τα παρακάτω άφησαν βαθιά το στίγμα τους στη δεκαετία…

iPhone 4 (2010)

Υπήρχαν εποχές που ήταν το iPhone και ήταν και τα smartphones. Το iPhone 4 παραμένει για πολλούς το ωραιότερο κινητό που φτιάχτηκε ποτέ, καταφτάνοντας για να χαρακτηρίσει την παντοδυναμία της Apple στο τεχνολογικό τοπίο.

Το iPhone 4 με την εξωπραγματική έμφαση στην κατασκευαστική τελειότητα παραμένει η επιτομή του σχεδιασμού που βλέπουμε σήμερα σε κάθε ναυαρχίδα. Ήταν επίσης το πρώτο της Apple με Retina Display, αλλά και το πρώτο με selfie camera. Όσο για την οπίσθια κάμερα των 5 megapixels, ήταν ξανά ορόσημο εδώ, αναγκάζοντας τους άλλους να τρέξουν για να καλύψουν τη διαφορά.

Amazon Echo (2014)

H επιστημονική φαντασία μάς έδειχνε υπολογιστές που απαντούσαν στις ανθρώπινες ερωτήσεις εδώ και δεκαετίες. Και κάποια στιγμή η Amazon το έκανε πραγματικότητα με το smart speaker που είπε Echo και γέννησε τον κόσμο των ψηφιακών βοηθών. Η Alexa της Amazon σε ενημέρωνε τώρα για τον καιρό, απαντούσε στις ερωτήσεις σου και έλεγε παραμύθια στα παιδιά σου.

Αργότερα μπορούσε να ανοίγει τα φώτα του σπιτιού, να βάζει μπροστά το αμάξι, να οπλίζει τον συναγερμό και να σε βοηθάει ακόμα και να κοιμηθείς σαν πουλάκι.

Microsoft Surface Pro 3 (2014)

Οι ταμπλέτες της Microsoft ξεκίνησαν δύσκολα και με μεγάλες περιπέτειες από τη μέρα που βγήκε στην αγορά το Surface RT. Δύο χρόνια αργότερα όμως όλα άλλαξαν μαγικά με το Surface Pro 3, το tablet που ερχόταν για να αντικαταστήσει το laptop.

Το hardware ήταν τώρα τελειοποιημένο, η οθόνη χορταστικότερη, το πληκτρολόγιο αξιόπιστο και η συσκευή αδιανόητα λεπτή. Η Microsoft έκανε τη διαφορά γεννώντας μια τόσο πετυχημένη φόρμουλα που σύντομα θα έβρισκε πολλούς μιμητές…


Πηγή