Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Τόσες ώρες την ημέρα χρησιμοποιούν το ίντερνετ οι Ελληνες

Σχεδόν 9 στους 10 Έλληνες συνδέονται καθημερινά στο διαδίκτυο, αφιερώνοντας αρκετές ώρες την ημέρα και πιο συγκεκριμένα περίπου 3,5 ώρες από τις 24, σύμφωνα με έρευνα της Focus Bari.

Μάλιστα, οι Έλληνες αποδεικνύονται οπαδοί του mobile internet, αφού το 75% «σερφάρουν» στο διαδίκτυο από το κινητό τους τηλέφωνο, με το 30% να περιηγείται στο internet από το κινητό του για τουλάχιστον 1 ώρα ημερησίως. Ακόμη, σύμφωνα με την έρευνα, το 56% των Ελλήνων μπαίνει καθημερινά στα social media. Μάλιστα, το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 17% σε σχέση με πέρσι.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094824448-0’); });

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, τη χρήση του διαδικτύου υποστηρίζει η αυξανόμενη διείσδυση των smartphones στην καθημερινότητα των Ελλήνων, καθώς το 80% είναι κάτοχοι smartphone. Όπως διαπιστώνει η έρευνα, η διείσδυση των smartphones είναι συντριπτική στις ηλικίες από 13 έως 17 ετών, καθώς το 99% των ατόμων αυτής της ηλικιακής ομάδας είναι κάτοχος smartphone, ενώ στις ηλικίες 18 έως 24 ετών η κατοχή «έξυπνου» κινητού ανέρχεται σε 98%.

Υψηλά παραμένουν τα ποσοστά και στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες των Ελλήνων καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, στις ηλικίες:

  • 25 έως 34 ετών smartphone έχει το 96%
  • 35 έως 44 ετών η κατοχή «έξυπνου» κινητού φθάνει στο 92%
  • 45 έως 54 η κατοχή smartphone ανέρχεται σε 77%
  • 55 έως 64 η κατοχή «έξυπνου» κινητού φθάνει στο 63% , ενώ μειώνεται στο 39% στην ηλικιακή ομάδα
  • 65 έως 74 ετών το 39% κατέχει smartphone.

Μεγάλη είναι και η διείσδυση του Internet στην ελληνική καθημερινότητα, καθώς 2.963.000 νοικοκυριά έχουν πρόσβαση στο Internet. Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μάλιστα το ποσοστό των νοικοκυριών με πρόσβαση στο διαδίκτυο ανέρχεται σε 87% και 84% αντίστοιχα.

Άλλη μια παγκόσμια τάση που ισχύει και στην Ελλάδα, είναι η χρήση applications, καθώς το 72% χρησιμοποιούν κάποιο app στο κινητό τους. Δημοφιλέστερα apps μεταξύ των Ελλήνων χρηστών είναι αυτά που αφορούν την επικοινωνία, όπως το Viber, το Messenger ή το Skype με ποσοστό 54%, ακολουθούν οι εφαρμογές μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, Instagram) με ποσοστό 53%. Στην τρίτη θέση των προτιμήσεων των Ελλήνων χρηστών apps βρίσκονται οι εφαρμογές μουσικής και βίντεο (Youtube, Spotify) με ποσοστό 39% και ακολουθούν οι εφαρμογές χαρτών και μετακίνησης με 36%.

Σταθερά υψηλά είναι και τα ποσοστά των Ελλήνων που κάνουν χρήση υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης, φθάνοντας στο 32%. Ειδικά στα νοικοκυριά με περισσότερα μέλη, τα ποσοστά χρήσης συνδρομητικής τηλεόρασης βαίνουν αυξανόμενα. Για παράδειγμα, στα νοικοκυριά με τρία μέλη το ποσοστό ανέρχεται στο 37% και σε αυτά με τέσσερα μέλη στο 40%. Ταυτόχρονα, οι Έλληνες αποδεικνύονται οπαδοί του Netflix, το οποίο έχει τριπλασιάσει τους συνδρομητές του τον τελευταίο χρόνο, αριθμώντας 200.000 συνδρομητές.

Η νέα έρευνα επιβεβαιώνει ότι άλλη μια παγκόσμια τάση, που θέλει τους πολίτες να σχετίζονται με την τεχνολογία σχεδόν από …κούνια. Έτσι, 3 στα 4 παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών συνδέονται στο διαδίκτυο μέσω smartphone ή tablet, ενώ 1 στα 6 παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών έχει δικό του κινητό.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

localStorage.clear();


Πηγή