Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Τόσο πλουσιότερος έγινε ο Elon Musk πιάνοντας τον πρώτο στόχο παραγωγικότητας

Τόσο πλουσιότερος έγινε ο Elon Musk πιάνοντας τον πρώτο στόχο παραγωγικότητας

Θυμάστε το πλάνο των 12 βημάτων για την πορεία της Tesla, από την οποία και θα κριθεί τελικά το πακέτο αποδοχών του CEO της;

Αν όλα πάνε σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Elon, θα γίνει στο τέλος της διαδρομής πλουσιότερος κατά 55 δισ. δολάρια!

Πρόσφατα λοιπόν ο Musk ολοκλήρωσε το πρώτο βήμα με επιτυχία και το βραβείο του για το παρθενικό αυτό στάδιο αποκρυσταλλώθηκε στα 800 εκατ. δολάρια.

Το ιντριγκαδόρικο σχέδιο για την τεράστια αμοιβή του υπογράφηκε το 2018 και ο CEO ξεκλείδωσε τώρα το πρώτο από τα 12 πακέτα που τον περιμένουν αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις του για τη χρηματιστηριακή και εμπορική πορεία της ηλεκτρικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Tesla αποκάλυψε προσφάτως πως το αφεντικό της έχει τώρα τη δυνατότητα να αγοράσει 1,69 εκατ. μετοχές της, καθώς έπιασε και τα δύο προαπαιτούμενα: τα 20 δισ. δολάρια σε συνολικά έσοδα τρέχοντος έτους και την κεφαλαιοποίηση της εταιρίας άνω των 100 δισ. δολαρίων.

Αυτό προέβλεπε το πρώτο βήμα ώστε να ξεκλειδώσει το πακέτο αποδοχών. Οι μετοχές αξίζουν πάνω από 1,3 δισ., ο Musk μπορεί ωστόσο να τις αποκτήσει στην προνομιακή τιμή των 591 εκατομμυρίων, αποκομίζοντας έτσι κάπου 770 εκατ. δολάρια.

Αν η μετοχή της Tesla συνεχίσει την κούρσα ανόδου στο χρηματιστήριο, ο Musk θα ανοίξει και τα επόμενα πακέτα, δίνοντάς του έτσι πρόσβαση σε 20,3 εκατ. μετοχές της εταιρίας. Ένα νούμερο που αντιπροσωπεύει πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια.

Όπως είναι γνωστό, ο γενικός διευθυντής δεν παίρνει μισθό από την εταιρία του, παρά «βραβεία υψηλού ρίσκου», όπως προβλέπει η νέα συμφωνία, που «διασφαλίζουν πως θα αμείβεται μόνο αν η Tesla και όλοι οι μέτοχοί της τα πάνε εξαιρετικά καλά».


Πηγή