Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Τόσο χρόνο χρειάζεστε για να δείτε όλα τα βίντεο του YouTube

Τόσο χρόνο χρειάζεστε για να δείτε όλα τα βίντεο του YouTube

Μια πλατφόρμα για βίντεο που ανέβηκε στο ίντερνετ στις 14 Φεβρουαρίου 2005 από κάποιους Steve Chen, Chad Hurley και Jawed Karim είναι πλέον το δεύτερο σε επισκεψιμότητα website του κόσμου.

Με 1,8 δισ. χρήστες στη φαρέτρα του μηνιαίως, όπως δήλωσε η γενική διευθύντριά του Susan Wojcicki, και 30 εκατ. επισκέπτες ημερησίως, το YouTube είναι πλέον ένας διαδικτυακός κολοσσός, ένας από τους απόλυτους προορισμούς του ίντερνετ.

Όσο για το περιεχόμενό του, είναι επίσης κολοσσιαίο σε αριθμούς. Κάθε λεπτό της ώρας φορτώνονται στο YouTube 400 ώρες βίντεο (576.000 ώρες την ημέρα), ενώ σχεδόν 5 δισ. βίντεο προβάλλονται στην πλατφόρμα ημερησίως, γεγονός που αντιστοιχεί σε 1 δισ. ώρες υλικού τη μέρα.

Όσο για το συνολικό αριθμό των ωρών βίντεο που βλέπονται κάθε μήνα στο μέσο, σκαρφαλώνουν στα 3,25 δισ. ώρες! Κάπου 46.000 χρόνια περιεχομένου παρακολουθούν όλα αυτά τα δισεκατομμύρια χρήστες σε ετήσια βάση, ενώ κάποιος θα χρειαζόταν περισσότερα από 1.000 χρόνια για να δει κάθε βίντεο που είναι ανεβασμένο στο YouTube…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή