Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το λανσάρισμα του νέου PlayStation 5

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το λανσάρισμα του νέου PlayStation 5

Η Sony δεν θα καθυστερήσει τελικά το λανσάρισμα του νέου και πολυαναμενόμενου PlayStation 5, που ήταν προγραμματισμένο για τα Χριστούγεννα του 2020.

Όπως αποκαλύπτει το Bloomberg, θα υπάρξουν ωστόσο μεγάλες αλλαγές στη… διαθεσιμότητά του.

Η έκθεση του Bloomberg ισχυρίζεται πως θα κυκλοφορήσουν πολύ λιγότερες κονσόλες απ’ όσες είχε κατά νου η Sony και σίγουρα το PS5 θα βγει σε μικρότερη διαθεσιμότητα από το PS4 το 2013.

Η Sony προγραμματίζει να στείλει στον κόσμο 5-6 εκατ. παιχνιδομηχανές ως τα τέλη Μαρτίου του 2021, εκεί που στο PS4 είχε πουλήσει στο ίδιο διάστημα πάνω από 7,5 εκατ. συσκευές και με καθυστερημένη μάλιστα διαθεσιμότητα στην Ιαπωνία.

Ο λόγος, σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, έχει να κάνει και με τον κορονοϊό, λιγότερο όμως με την πανδημία του Covid-19 και περισσότερο με ό,τι περιμένει η Sony σε επίπεδο ζήτησης.

Το PS5 είναι τεχνολογικά πιο φιλόδοξο μηχάνημα σε σχέση με τον προκάτοχό του, κι έτσι η τιμή του αναμένεται να είναι πιο υψηλή. Καταλήγοντας σε λιγότερες πωλήσεις δηλαδή.

Το PS5 αναμένεται να μπει στην παραγωγή τον Ιούνιο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Sony, και τότε θα έχουμε και τις πρώτες εικόνες της κονσόλας.

Η εταιρία έχει δώσει στη δημοσιότητα τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, ακόμα και το νέο controller, περιφρουρεί όμως ως επτασφράγιστο μυστικό την ίδια την παιχνιδομηχανή.


Πηγή