Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το νέο Xbox Series X

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το νέο Xbox Series X

Περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες μοιράζεται πλέον η Microsoft για την επόμενη γενιά του υπερεπιτυχημένου Xbox που έρχεται τα Χριστούγεννα του 2020.

Xbox Series X το λένε και η μεγαλύτερη επιβεβαίωση είναι αυτά τα 12 teraflops της κάρτας γραφικών, διπλάσια δηλαδή από την κάρτα του Xbox One X και οχταπλάσια από το πρώτο Xbox One.

Αυτές οι επιδόσεις στην κάρτα γραφικών στέλνουν αυτομάτως το νέο Xbox πάνω από τις περισσότερες μεσαίων δυνατοτήτων κάρτες γραφικών της Nvidia και της AMD και είναι σίγουρα ένα εντυπωσιακό βήμα για τον κόσμο των παιχνιδομηχανών.

«Το Xbox Series X αντιπροσωπεύει ένα πραγματικό άλμα στην επεξεργασία και τη δύναμη των γραφικών, με καινοτόμες τεχνικές που καταλήγουν σε υψηλότερα framerates, μεγαλύτερους και πιο σοφιστικέ gaming κόσμους και μια ζωντανή εμπειρία που δεν μοιάζει με τίποτα απ’ όσα έχουμε δει στο gaming κονσόλας», είπε χαρακτηριστικά το αφεντικό του τμήματος ανάπτυξης του Xbox, Phil Spencer.

Η Microsoft έχει ανακοινώσει πολλές καινοτομίες ακόμα που αφαιρούν επεξεργαστικό βάρος από την κάρτα γραφικών. Πατενταρισμένους νεωτερισμούς δηλαδή για πιο δυναμική εικόνα και σταθερότερο ρυθμό εναλλαγής καρέ. Αλλά και μεγαλύτερη ανάλυση τελικά.

Ο επεξεργαστής του Xbox Series X είναι μια εσωτερική δουλειά της Microsoft, που βασίζεται στην ίδια αρχιτεκτονική με τον Zen 2 της AMD και τον RDNA 2 της Radeon. Ακόμα και δίσκο SSD θα έχει η παιχνιδομηχανή, για να φορτώνουν γρηγορότερα τα παιχνίδια. «Κάθε σχεδόν πτυχή του παίζω παιχνίδια έχει βελτιωθεί», δήλωσε ο Spencer.

Το νέο Xbox υποστηρίζει ακόμα και 8K gaming, αλλά και ρυθμό ανανέωσης εικόνας στα 120fps. Η Microsoft συνεργάστηκε επίσης με το φόρουμ του HDMI και κατασκευαστές τηλεοράσεων για ακόμα πιο ομαλή εικόνα.

Και βέβαια η νέα κονσόλα θα υποστηρίζει όλα τα παιχνίδια των Xbox και Xbox 360. Περισσότερες πληροφορίες υποσχέθηκε πως θα μας δώσει μέσα στους επόμενους μήνες και σίγουρα μέχρι τον Ιούνιο. Για τιμές δεν μας έχει πει ακόμα όμως…


Πηγή