Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Όταν το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα του σπιτιού πηγαίνουν στον αυτόματο

Τα τελευταία 15 χρόνια έχω ζήσει σε τρία διαφορετικά σπίτια, έχω μοιραστεί την καθημερινότητά μου με τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικούς συγκάτοικους και έχω μάθει να μαγειρεύω τέλεια τα σπαγγέτι μπολονέζ. Αυτό που δεν έχω καταφέρει κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών της εργένικης ζωής μου όμως, είναι να αγαπήσω -ή έστω να συμπαθήσω- το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα του σπιτιού.

«Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά», λέει ο σοφός μας λαός και ποιος είμαι εγώ που δεν θα συμφωνήσω μαζί του; Ωστόσο, δεν μπορώ να αποδεχθώ το γεγονός πως τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που έχω σε καθημερινή βάση, πρέπει να τον αφιερώνω στις δουλειές του σπιτιού. Βλέπεις, μετά το γραφείο θα προτιμήσω να πάω για προπόνηση, να βγω για ένα ραντεβού ή να συναντήσω την παρέα στο κέντρο της πόλης. Κάπως έτσι, το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα μετατίθενται για το Σάββατο, μία ημέρα που από το πρωί μέχρι το βράδυ θέλω να είμαι τελείως free.

Λίγο προτού καταλήξω στο συμπέρασμα πως η σχέση μου με την καθαριότητα του σπιτιού ήταν «καταδικασμένη», λοιπόν, αποφάσισα να ακολουθήσω το παράδειγμα των κολλητών μου και να… συγκατοικήσω με μία σκούπα ρομπότ. Και από τη μέχρι στιγμής εμπειρία μου, μπορώ να σου πω ότι είναι μία από τις καλύτερες αποφάσεις έχω πάρει.

Γιατί οι ρομποτικές σκούπες 3ης γενιάς της Xiaomi είναι ό,τι καλύτερο θα σου χαρίσεις

Game changer. Με αυτές τις δύο λέξεις θα περιέγραφα τη σκούπα ρομπότ Xiaomi 3ης γενιάς που πήρα. Γιατί χάρη σε αυτήν, το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα του σπιτιού μου μπήκαν κυριολεκτικά στον αυτόματο. Για την ακρίβεια, αυτή η «έξυπνη» σκούπα μου «έλυσε τα χέρια»!

Σκέψου απλώς ότι σκουπίζω και σφουγγαρίζω με τη βοήθεια του κινητού μου, μέσα από το Xiaomi Home App, ακόμη και όταν χαλαρώνω ή βρίσκομαι εκτός σπιτιού. Θα δώσω εντολή στη ρομποτική σκούπα για να καθαρίσει, θα επιλέξω ποιο πρόγραμμα καθαρίσματος θέλω, αλλά και σε ποιον χώρο του σπιτιού θέλω να σκουπίσει και να σφουγγαρίσει και με ποια ένταση. Όλα αυτά αγγίζοντας την οθόνη του smartphone μου. 

Το ζήτημα είναι, βέβαια, το εξής: Πώς θα βρεις τη σκούπα ρομπότ που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες; Στις ρομποτικές σκούπες Xiaomi 3ης γενιάς, λοιπόν, περιλαμβάνονται οι Xiaomi Robot Vacuum E10, Xiaomi Robot Vacuum S10, Xiaomi Robot Vacuum S10+, Xiaomi Robot Vacuum X10 και Xiaomi Robot Vacuum X10+. Και καθεμιά από αυτές τις ρομποτικές σκούπες έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, που κάνουν το καθάρισμα του σπιτιού ακόμη πιο εύκολο και αποτελεσματικό. 

Στην περίπτωση, λοιπόν, που ούτε εσύ «το έχεις» με το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα και σκέφτεσαι να βάλεις στην καθημερινότητά σου μία σκούπα ρομπότ, ρίξε μία ματιά στη λίστα που ακολουθεί, για να βρεις την Xiaomi 3ης γενιάς που ταιριάζει στις ανάγκες σου. 

Ένας ειδικός στον καθαρισμό των δαπέδων: Αν ψάχνεις μία σκούπα ρομπότ που θα κάνει «παιχνιδάκι» τον καθαρισμό των δαπέδων, τότε «τσέκαρε» την Xiaomi Robot Vacuum Ε10. Ένα πολύ «δυνατό» χαρακτηριστικό της είναι η μπαταρία χωρητικότητας 2600mAh που διαθέτει και η οποία προσφέρει 110 λεπτά αυτονομίας σε σκούπισμα και σφουγγάρισμα, σε κανονική λειτουργία. Με ισχυρή αναρρόφηση 4000 Pa, σχεδόν διπλάσια από την προηγούμενη γενιά, με σύστημα πλοήγησης με γυροσκόπιο και πολλαπλούς αισθητήρες και μεταξύ άλλων, με τέσσερα ρυθμιζόμενα επίπεδα αναρρόφησης για εύκολο καθαρισμό σκόνης και σκουπιδιών, η Xiaomi Robot Vacuum Ε10 αξίζει την προσοχή σου. 

Απολαμβάνοντας μία 360° εμπειρία καθαρισμού: Βάζοντας μία σκούπα ρομπότ στη ζωή σου, ανακαλύπτεις και τα οφέλη του «έξυπνου» καθαρισμού, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Xiaomi Robot Vacuum S10. Σκέψου απλώς ότι χάρη στο σύστημα πλοήγησης LDS που διαθέτει, επιτυγχάνει σάρωση 360°, αναγνωρίζοντας άμεσα το περιβάλλον του σπιτιού και χαρτογραφώντας το, ώστε να καθαρίσει επαρκώς, όπου πρέπει. Με πολλαπλούς αισθητήρες για να αναγνωρίζει εύκολα ακόμη και τα περίπλοκα περιβάλλοντα, είναι μία ρομποτική σκούπα που μπορεί να κάνει την καθημερινότητά σου πιο εύκολη. 


Πηγή