Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

10 λόγοι για να επιλέξεις Desktop

Ετοιμάζεσαι για αγορά υπολογιστή και είσαι στο δίλημμα ανάμεσα σε laptop και desktop; Δεν υπάρχει δίλημμα και σου έχουμε την εξήγηση!

Έχει έρθει η ώρα για νέο PC και δεν ξέρεις τι σου χρειάζεται; Μήπως έχεις μπλέξει στην ψευδό διαφωνία ανάμεσα σε φορητό και desktop; Το γράφουμε πολύ ξεκάθαρα, δεν υπάρχει δίλημμα. Ο μόνος λόγος να επιλέξεις laptop είναι η φορητότητα. Αν αυτό που χρειάζεσαι είναι να δουλεύεις εν κινήσει η μόνη σου επιλογή είναι το laptop. Αν η φορητότητα δεν είναι απαραίτητη η επιλογή είναι desktop.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν χρειάζεσαι επιχειρήματα, σου έχουμε δέκα λόγους για να επιλέξεις desktop.

1. Εργονομία

Ξεκινάμε από την εργονομία γιατί δυστυχώς είναι παραγνωρισμένη. Με τις ώρες που απασχολούμαστε με τους υπολογιστές τόσο για δουλειά όσο και για διασκέδαση η εργονομία είναι εξίσου σημαντική με τις επιδόσεις. Τα laptop είναι σχεδιασμένα για μετακινήσεις αυτό σημαίνει ότι τόσο το πληκτρολόγιο όσο και η οθόνη είναι σταθερά. Όσο χρήσιμο και αν είναι αυτό για τη φορητότητα τόσο μη εργονομικό είναι. Η μακρά εργασία σε laptop κουράζει. Σε desktop από την άλλη μπορείς να επιλέξεις ποντίκι και πληκτρολόγιο κατάλληλα για σένα καθώς και την ιδανική κλίση οθόνης ώστε να προστατευτείς από μυοσκελετικές κακώσεις.

2. Ισχύς

Ναι όλοι οι κατασκευαστές πλέον προσφέρουν και ισχυρά laptops ικανά για απαιτητικές εργασίες. Η αλήθεια όμως είναι ότι τα desktop θα είναι πάντα πιο ισχυρά. Οι περιορισμοί στο μέγεθος και στις θερμοκρασίες που είναι βασικά ζητήματα στα φορητά δεν ισχύουν για desktop. Μπορείς να έχεις πάντα την απόλυτη επεξεργαστική ισχύ χωρίς συμβιβασμούς. Ειδικά αν είσαι gamer ή creative professional η ισχύς που προσφέρει ένα desktop είναι αυτό που θες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

3. Συνδεσιμότητα

Σε ένα desktop δεν υπάρχει περιορισμός μεγέθους και κατ’ επέκταση δεν υπάρχει περιορισμός σε θύρες. Όχι μόνο παρέχουν από κατασκευαστή αρκετές θύρες για όλα σου τα περιφερειακά αλλά είναι εύκολο να προσθέσεις και άλλες αν τις χρειάζεσαι.

4. Μεγάλες και Πολλαπλές Οθόνες

Ναι μπορείς να συνδέσεις επιπλέον οθόνη και στο φορητό σου, αλλά αυτό σημαίνει ότι σταματάει να είναι φορητό! Σε ένα desktop μπορείς να εγκαταστήσεις όσο μεγάλη οθόνη θες ή όσες οθόνες χρειάζεσαι για τις εργασίες σου. Συμπληρωματικά οι οθόνες σαν ανεξάρτητες από το desktop σου δεν αλλάζουν κάθε φορά που αναβαθμίζεις τον υπολογιστή σου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

5. Είναι πιο Οικονομικά

Η υποχρέωση του κατασκευαστή να χωρέσει τα πάντα στον περιορισμένο χώρο ενός φορητού τα κάνει πιο ακριβά. Ειδικά αν σε ενδιαφέρουν κορυφαίες επιδόσεις θα δεις ότι ένα desktop μπορεί να κοστίζει ακόμα και τα μισά χρήματα από ένα φορητό. Αν έχεις περιορισμένο budget αυτή η διαφορά θα σου επιτρέψει να έχεις πολύ πιο ισχυρό μηχάνημα με τα ίδια χρήματα ή να κάνεις οικονομία αν δεν χρειάζεσαι την ισχύ.

6. Επισκευάζονται Ευκολότερα

Σε συνέχεια του προηγούμενου λόγου, τα desktop είναι πολύ πιο εύκολα επισκευάσιμα. Ειδικά με δεδομένο ότι ακόμα και αν δεν έχεις πολλές τεχνικές γνώσεις να μπορείς να κάνεις διάγνωση του προβλήματος και να αντικαταστήσεις το προβληματικό εξάρτημα. Ακόμα και αν δεν είναι κάτι που θα επισκευάσεις μόνος σου, τα desktop δεν απαιτούν εξειδικευμένα ανταλλακτικά και τεχνικούς. Είναι και πιο εύκολο και πιο οικονομικό να επισκευάσεις ένα desktop.

7. Είναι Αναβαθμίσιμα

Πάλι συμπληρώνουμε τα δύο προηγούμενα επιχειρήματα. Σε ένα desktop είναι και πιο οικονομικό και πιο εύκολο να αναβαθμίσεις τις επιδόσεις του. Ειδικά η RAM και τα αποθηκευτικά μέσα αλλάζουν ή αυξάνονται στο λεπτό και πολύ πιο οικονομικά. Επίσης ενώ κάποια χαρακτηριστικά αναβαθμίζονται και στα φορητά, άλλα όπως οι κάρτες γραφικών μπορούν να αναβαθμιστούν μόνο σε desktop. Η αναβαθμισιμότητα σου επιτρέπει και να αρχίσεις με πιο οικονομικό μηχάνημα και να έχεις πάντα τις επιδόσεις που χρειάζεσαι για τη δουλειά ή το αγαπημένο σου game.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

8. Μπορούν να είναι συνέχεια ON

Τα laptop είναι σχεδιασμένα για να μπορείς να δουλεύεις εν κινήσει. Βασίζονται στην μπαταρία τους και για αυτό είναι προγραμματισμένα για εξοικονόμηση ενέργειας. Ναι υπάρχουν τρόποι να κάνεις ένα φορητό να δουλεύει σχεδόν συνέχεια αλλά πολύ σύντομα θα του δημιουργήσεις πρόβλημα. Ένα desktop από την άλλη μπορεί να δουλεύει συνέχεια χωρίς προβλήματα. Ούτε φθορά στην οθόνη ούτε προβληματικές θερμοκρασίες. Όποια ανάγκη και αν έχεις για συνεχή λειτουργία ένα desktop είναι αυτό που χρειάζεσαι.

9. Λιγότερος Θόρυβος και Θερμοκρασίες

Ακόμα και αν δεν επιλέξεις ένα υδρόψυκτο σύστημα που είναι πραγματικά αθόρυβο ένα desktop παράγει λιγότερο θόρυβο και θερμοκρασία από ένα φορητό. Αυτό σημαίνει ότι δουλεύεις πιο άνετα και ξεκούραστα. Ειδικά για games και διασκέδαση η διαφορά είναι πολύ σημαντική.

10. Μπορείς να «Χτίσεις» το Δικό σου

Σε
ένα desktop
μπορείς να διαλέξεις ακριβώς τα
χαρακτηριστικά που θες. Μπορείς να
διαλέξεις μητρική, επεξεργαστή, κάρτα
γραφικών και να φτιάξεις ένα σύστημα
όπως το θες και με ότι επιδόσεις
χρειάζεσαι. Πέρα από τα εσωτερικά
εξαρτήματα έχεις την δυνατότητα να
επιλέξεις το κουτί που σου αρέσει να
προσθέσεις led
φωτισμό ή να το παραμετροποιήσεις όπως
θες κάνοντας το μοναδικό!


Πηγή