Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Ψηφιακή ιχνηλάτιση στα κινητά: Τι είναι και πώς θα δουλεύει το σύστημα των Google-Apple

112: Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν παίρνουν τα μηνύματα της Πολιτικής Προστασίας

Το «καμπανάκι» για τη διασπορά του κορονοϊού κρούει για ακόμη μία φορά η Πολιτική Προστασία μέσω του 112  καθώς το μεσημέρι της Δευτέρας (17/8) έστειλε γραπτό και φωνητικό μήνυμα στους πολίτες τονίζοντά τους πως δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού εάν επιστρέφουν από διακοπές. Υπήρξαν όμως και πολίτες που δεν έλαβαν αυτή την έκτακτη ειδοποίηση.

Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν έλαβαν το μήνυμα

Η εν λόγω ειδοποίηση ελήφθη κατά κύριο λόγο από όσους έχουν τα λεγόμενα «έξυπνα κινητά», τα οποία διαθέτουν το απαραίτητο λογισμικό με την μέθοδο CBS, δηλαδή μέσω κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Για να μπορέσει όμως να διασφαλιστεί και σε αυτά τα τηλέφωνα η λήψη των ειδοποιήσεων πρέπει οι κάτοχοι τους να κατεβάσουν ένα πρόγραμμα.

Όσοι δεν διαθέτουν smart phone θα πρέπει να κάνουν εγγραφή στην πλατφόρμα του 112, ώστε να λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις με SMS ή με φωνητικά μηνύματα σε κινητά και σταθερά. Για να μπορέσουν να κάνουν εγγραφή θα πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και στην πλατφόρμα του 112 και να ακολουθήσουν τις οδηγίες για κάθε περίπτωση.

Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας αφορούν πρώτον τους κατόχους smart phone, που εάν δεν λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις πρέπει να κάνουν κάποιες ρυθμίσεις, πατώντας την ένδειξη που αναφέρει «ορισμένες ρυθμίσεις», η οποία τους βγάζει στην επόμενη σελίδα, όπου υπάρχουν όλοι οι τύποι των κινητών και τους καθοδηγεί λεπτομερώς.

Όσοι όμως δεν έχουν έξυπνα κινητά, πηγαίνουν στην ένδειξη «εγγραφή» της πλατφόρμας και συμπληρώνουν τα στοιχεία και τον τρόπο που επιθυμούν να λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις.

Μήνυμα του 112 για τον κορονοϊό και την επιστροφή από τις διακοπές

Την προσοχή όλων των πολιτών που είχαν πάει διακοπές και επιστρέφουν εφιστά με νέο μήνυμά της από το 112 η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με αφορμή τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό νέων κρουσμάτων σε όλη τη χώρα.

Το μήνυμα εστάλη με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για τον κορονοϊό, που ξεκίνησε στις 12:00.

«Μην έρχεστε σε επαφή με ευάλωτες ομάδες και ακολουθείτε τα μέτρα προστασίας» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο μήνυμα.

«Κατά την επιστροφή σας από τις διακοπές δείξτε ιδιαίτερη προσοχή. Ο κίνδυνος διασποράς COVID-19 είναι αυξημένος. Μην έρχεστε σε επαφή με ευάλωτες ομάδες και ακολουθείτε τα μέτρα προστασίας» αναφέρεται.


Πηγή