Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Αφήστε τη δημιουργικότητά σας να απογειωθεί με τη Nikon D5300!

Αφήστε τη δημιουργικότητά σας να απογειωθεί με τη Nikon D5300!

Σας παρουσιάζουμε την D5300, τη νέα φωτογραφική μηχανή D-SLR της Nikon με φορμά DX, Wi-Fi και GPS

Γνωρίστε τη Nikon D5300, την πρώτη φωτογραφική μηχανή D-SLR με φορμά DX που διαθέτει ενσωματωμένες λειτουργίες WiFi και GPS.Με βελτιστοποιημένες λειτουργίες για ενίσχυση της δημιουργικότητας και της ευελιξίας του φωτογράφου, η D5300 είναι η ανώτερη D-SLR φωτογραφική μηχανή εισαγωγικού επιπέδου, σχεδιασμένη να εμπνέει τη δημιουργία μοναδικών φωτογραφιών και video. Ως η πρώτη D-SLR της Nikon με ενσωματωμένη λειτουργία Wi-Fi, η φωτογραφική μηχανή προσφέρει στους δημιουργικούς εξερευνητές την ευκαιρία να αποτυπώνουν και να μοιράζονται τη μαγεία του κόσμου τους με πρωτοφανείς λεπτομέρειες.

Ο επαναστατικός της αισθητήρας CMOS 24,2 megapixel με φορμά DX έχει σχεδιαστεί χωρίς το οπτικό χαμηλοπερατό φίλτρο (OLPF), έτσι ώστε να αποτυπώνονται με μοναδική ευκρίνεια ακόμη και οι πιο μικρές λεπτομέρειες και υφές. Οι φωτογραφίες μπορούν να κοινοποιούνται αμέσως χάρη στην ενσωματωμένη λειτουργία Wi-Fi, η οποία συνδέει απευθείας τη φωτογραφική μηχανή σε smartphone ή tablet.

Επιπλέον, η λειτουργία GPS προσθέτει εσωτερικά ετικέτες με πληροφορίες γεωγραφικής τοποθεσίας σε ταξιδιωτικές φωτογραφίες. Οι δυνατότητες της D5300 υλοποιούν τις δημιουργικές ιδέες με μοναδική καθαρότητα. Πρόκειται για φωτογραφική μηχανή που εμπνέει και εξωτερικεύει τις συναρπαστικές νέες πτυχές που κρύβει μέσα του κάθε χρήστης που την κρατά στα χέρια του.

Η Marina Gurevich, Product Manager, Consumer D-SLR, της Nikon Europe, δήλωσε: «Η D5300 είναι μια εξαιρετική φωτογραφική μηχανή για δημιουργικούς, κοινωνικά δραστήριους ανθρώπους που επιθυμούν να επικοινωνήσουν την άποψή τους για τον κόσμο μέσα από φωτογραφίες υψηλής ποιότητας.

Με ενσωματωμένες λειτουργίες Wi-Fi και GPS, σε συνδυασμό με εντυπωσιακές λειτουργίες που περιλαμβάνουν την ευαισθησία στο φως έως το ISO 12.800 και τον νέο ισχυρό μηχανισμό επεξεργασίας εικόνας της Nikon, το EXPEED 4, αυτή η φωτογραφική μηχανή διευρύνει την γκάμα των φωτογραφιών που θα μπορούσατε να μοιραστείτε. Επίσης, η χρήση της προσφέρει απόλαυση χάρη στη μεγάλη πτυσσόμενη οθόνη υψηλής ανάλυσης».

Γνωρίστε την ξεχωριστή οπτική του Andrius Aleksandravicious και τις μοναδικές φωτογραφίες που δημιουργεί με τη Nikon D5300. Επισκεφθείτε τοhttp://www.nikon.gr/el_GR/products/promotion/apc_andrius.page.

Ενσωματωμένη λειτουργία Wi-Fi

Ως η πρώτη φωτογραφική μηχανή Nikon D-SLR με ενσωματωμένη λειτουργία Wi-Fi, η D5300 μεταφέρει τη διαδικασία κοινής χρήσης των φωτογραφιών σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Οι φωτογραφίες μπορούν να αποστέλλονται απευθείας από τη φωτογραφική μηχανή σε οποιαδήποτε έξυπνη συσκευή iOS™ ή Android™1, έτοιμες για εύκολη μεταφόρτωση σε τοποθεσίες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Instagram ή το Twitter.

Χάρη στην εντυπωσιακή ποιότητα εικόνας των φωτογραφιών, μπορείτε να προσελκύσετε την προσοχή και να γοητεύσετε οποιονδήποτε στον κύκλο σας με τις εκπληκτικές φωτογραφίες που ανεβάζετε. Μια ακόμη εξαιρετικά χρήσιμη πτυχή της λειτουργίας Wi-Fi είναι ο απομακρυσμένος έλεγχος της φωτογραφικής μηχανής μέσα από τη συνδεδεμένη έξυπνη συσκευή και η προεπισκόπηση της σκηνής που τραβάτε στην οθόνη της έξυπνης συσκευής.

Συνδυάστε αυτές τις δύο λειτουργίες με την πτυσσόμενη οθόνη της φωτογραφικής μηχανής και θα έχετε στη διάθεσή σας ατελείωτες δυνατότητες για εκπληκτικά αυτοπορτραίτα!

Ενσωματωμένη λειτουργία GPS

Όταν το ζητούμενο είναι να μοιραστείτε εκπληκτικές φωτογραφίες, η ενσωματωμένη λειτουργία GPS της D5300 συνεργάζεται τέλεια με τη λειτουργία Wi-Fi εντός της φωτογραφικής μηχανής. Χάρη στη λειτουργία GPS και την απλή μέθοδο επισήμανσης των φωτογραφιών με ετικέτες γεωγραφικών πληροφοριών, χωρίς τη χρήση εξωτερικών προσαρμογέων, οι ταξιδιωτικές σας φωτογραφίες μπορούν να κοινοποιούνται αμέσως και να περιλαμβάνουν τα γεωγραφικά στοιχεία της τοποθεσίας, όπως το γεωγραφικό πλάτος και μήκος, στα δεδομένα EXIF της φωτογραφίας.

Οι ταξιδιωτικές σας φωτογραφίες είναι πλέον ακόμη πιο λεπτομερείς και, καθώς ο μηχανισμός καταγραφής δεδομένων GPS εξακολουθεί να λειτουργεί όταν η φωτογραφική μηχανή είναι απενεργοποιημένη, μπορείτε ουσιαστικά να παρακολουθείτε τη διαδρομή σας ακόμα κι όταν δεν τραβάτε φωτογραφίες2.

Το λογισμικό ViewNX 2 της Nikon μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα μοναδικό ταξιδιωτικό χάρτη, τον οποίο θα μπορείτε, στη συνέχεια, να προβάλετε στο NIKON IMAGE SPACE ή σε οποιαδήποτε άλλη τοποθεσία κοινωνικής δικτύωσης ή κοινής χρήσης φωτογραφιών που υποστηρίζει τη λειτουργία GPS, όπως το Flickr.

Απίστευτη ποιότητα εικόνας

Στον πυρήνα της D5300 βρίσκεται ο αισθητήρας εικόνας CMOS 24,2 megapixel με φορμά DX που δημιουργεί τις πιο ρεαλιστικές και λεπτομερείς φωτογραφίες. Σχεδιασμένος χωρίς το οπτικό χαμηλοπερατό φίλτρο (OLPF), αυτός ο επαναστατικός αισθητήρας αξιοποιεί στο έπακρο το κάθε megapixel για πιο πιστή αποτύπωση της εικόνας που προσλαμβάνει ο φακός. Οι φωτογραφίες γίνονται εκπληκτικά ευκρινείς και οι φακοί NIKKOR βοηθούν στην τέλεια αποτύπωση της υφής των λεπτομερειών, όπως είναι τα μαλλιά ή τα φτερά.

Η υψηλή ευαισθησία στο φως ISO (έως 12.800 με δυνατότητα επέκτασης έως το ισοδύναμο με 25.600) συνδυάζεται με τον ισχυρό νέο μηχανισμό επεξεργασίας εικόνας της Nikon, τον EXPEED 4, για να εξασφαλιστεί η δημιουργία ακόμη πιο καθαρών φωτογραφιών και video ακόμα και όταν οι λήψεις πραγματοποιούνται σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ο εκπληκτικά ακριβής αισθητήρας μέτρησης RGB 2.016 pixel αποστέλλει τα δεδομένα στο Σύστημα αναγνώρισης σκηνής, προσφέροντας έτσι βέλτιστη αυτόματη έκθεση, αυτόματη εστίαση και αυτόματη ισορροπία λευκού για την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας.

Οι φευγαλέες κινήσεις ή εκφράσεις μπορούν να αποτυπωθούν ακριβώς στη σωστή στιγμή χάρη στις ταχύτητες συνεχών λήψεων έως 5 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Το έξυπνο σύστημα AF 39 σημείων, το οποίο διαθέτει εννέα αισθητήρες σταυροειδούς διάταξης (cross-type) στο κέντρο για εκπληκτική ακρίβεια, χαρίζει ακριβή εστίαση.

Μια νέα προοπτική

Σχεδιασμένη να ενθαρρύνει τους φωτογράφους να φωτογραφίζουν αποτυπώνοντας την προσωπικότητά τους, η ευέλικτη D5300 διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για δημιουργία εικόνων με ενδιαφέρον και έμπνευση. Η μεγάλη ευρυγώνια οθόνη LCD 8,1 cm (3,2 in.) με υψηλή ανάλυση 1.037k-dot σάς χαρίζει την απόλυτη ελευθερία να αποτυπώνετε μοναδικές λήψεις και τέλεια αυτοπορτραίτα από οποιαδήποτε γωνία.

Απλά γυρίστε, γείρετε ή περιστρέψτε την οθόνη για να ανακαλύψετε νέες γωνίες και να προσθέσετε μυστήριο στις φωτογραφίες σας ή περιπέτεια στα video σας.

Για ακόμη περισσότερες δυνατότητες, μια σειρά από εργαλεία που περιλαμβάνονται μέσα στη φωτογραφική μηχανή, σάς προσφέρουν απλόχερα τεχνικές, τις οποίες οι επαγγελματίες δαπανούν χρόνια για να επιτύχουν. Απολαύστε βέλτιστα αποτελέσματα σε συνθήκες υψηλής αντίθεσης χάρη στη λειτουργία HDR (υψηλό δυναμικό εύρος) ή τραβήξτε γρήγορα τέλειες εικόνες σε διάφορες συνθήκες χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε από τις 16 λειτουργίες σκηνής.

Όταν θέλετε να πειραματιστείτε με διαφορετικές ιδέες, αφήστε τη δημιουργικότητά σας να καλπάσει χάρη στη σειρά των ειδικών εφέ που διαθέτει η φωτογραφική μηχανή και που μπορούν να εφαρμοστούν σε φωτογραφίες και video: υπονοήστε κάποια διάθεση απομονώνοντας ένα συγκεκριμένο χρώμα ή δημιουργήστε μια ρετρό αίσθηση με το εφέ μηχανής-παιχνιδιού.

Εμπνευσμένα video Full HD

Για όσους θέλουν να μεταφέρουν τη δημιουργικότητά τους στα video, η λειτουργία D-Movie της D5300 εγγράφει ομαλά, εξαιρετικά λεπτομερή κλιπ video Full HD σε ταχύτητες καρέ έως 50p/60p. Προσφέροντας την ποιότητα της απόδοσης και της ευκρινούς εστίασης που είναι τόσο σημαντική για τα video HD, η φωτογραφική μηχανή ξεκινάει την εγγραφή με ένα απλό πάτημα του ειδικού κουμπιού εγγραφής video. Η συνεχής αυτόματη εστίαση της ζωντανής προβολής διατηρεί την ευκρίνεια του θέματος, ακόμη κι όταν η δράση είναι γρήγορη. Έτσι, εσείς μπορείτε να χαλαρώσετε και να αφήσετε στη φωτογραφική μηχανή την ευθύνη για την παρακολούθηση του θέματος με τη λειτουργία αυτόματης εστίασης παρακολούθησης θέματος ή αυτόματης εστίασης στο πρόσωπο πρώτα.

Χάρη στο ενσωματωμένο στερεοφωνικό μικρόφωνο της φωτογραφικής μηχανής και τη συμβατότητα με το εξωτερικό στερεοφωνικό μικρόφωνο ME-1 της Nikon, είναι πολύ εύκολο να τραβάτε πλάνα με ευκρινή και καθαρό ήχο. Και όταν πρόκειται να μοιραστείτε την τελευταία σας δημιουργία με άλλους, η έξοδος HDMI σάς επιτρέπει να συνδέσετε τη φωτογραφική μηχανή απευθείας σε οθόνη HDTV για να μπορείτε να απολαύσετε τα video και τις φωτογραφίες σε μοναδικά υψηλή ανάλυση.

Έξυπνος σχεδιασμός

Το σώμα αυτής της φωτογραφικής μηχανής είναι ακόμη μικρότερο και ελαφρύτερο από αυτό της προκατόχου της (της D5200) και χάρη στη μεγάλη πτυσσόμενη οθόνη LCD, η φωτογράφιση με την D5300 είναι σκέτη απόλαυση. Το μαύρο, κόκκινο ή γκρι χρώμα της και η εξαιρετικά ελαφριά κατασκευή της (το σώμα ζυγίζει μόλις 480 g χωρίς την μπαταρία και την κάρτα μνήμης) την καθιστούν μια εξαιρετική φωτογραφική μηχανή για ταξίδια, ενώ η σταθερή λαβή της σάς προσφέρει ασφαλές κράτημα.

Η μεγάλη οθόνη LCD υψηλής ανάλυσης σάς επιτρέπει να βλέπετε κάθε λεπτομέρεια των φωτογραφιών και των video σας στην οθόνη, επιτρέποντάς σας να ρυθμίζετε τη φωτεινότητά της για πιο ευκρινείς προβολές ακόμα και όταν οι λήψεις πραγματοποιούνται υπό έντονο λιγοστό φως. Το πεντακάτοπτρο νέου σχεδιασμού αυξάνει τη μεγέθυνση του σκοπεύτρου σε περίπου 0,82x, καθιστώντας τη σύνθεση των λήψεών σας ακόμη πιο σωστή.

Ο ανώτερος εργονομικός σχεδιασμός της Nikon, τα απλά μενού και τα κουμπιά ενός αγγίγματος για τις λειτουργίες με τη συχνότερη χρήση, όπως το D-Movie και η Ζωντανή προβολή, κάνουν το χειρισμό της μηχανής γρήγορο και έξυπνο, για να μπορείτε να επικεντρώνεστε στις ιδέες σας.

Συμβατότητα με φακούς NIKKOR, φλας Speedlight και αξεσουάρ συστήματος

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της D5300 είναι η συμβατότητά της με τη μεγάλη γκάμα φακών NIKKOR της Nikon και τα ισχυρά αξεσουάρ του συστήματος. Συνδυάστε την D5300 με αυτούς τους ευέλικτους «συνεργάτες» και οι δημιουργικές σας επιλογές δεν θα έχουν όρια.

Οι φακοί NIKKOR είναι γνωστοί ανά τον κόσμο για την οπτική τους απόδοση και η D5300 είναι συμβατή με όλη την γκάμα των φακών με φορμά DX. Από τους compact zoom, που είναι ιδανικοί για γενική χρήση ή ταξίδια, έως τους γρήγορους βασικούς φακούς, που επιτρέπουν τη δημιουργία όμορφου θαμπού φόντου (bokeh), και τους ευρυγώνιους ή micro, υπάρχει πάντα ένας φακός για κάθε περίσταση.

Όποιον κι αν επιλέξετε, μπορείτε να απολαμβάνετε την ακρίβεια και την ευελιξία και να αξιοποιείτε πλήρως την ανάλυση των 24,2 megapixel της μηχανής τραβώντας φωτογραφίες με ζωντανά χρώματα και εντυπωσιακή αντίθεση ή να δοκιμάζετε τα κινηματογραφικά εφέ όταν τραβάτε video. Πέρα από τους φακούς, τα φλας Speedlight της Nikon, όπως το SB-400 και το SB-700, δημιουργούν νέες ευκαιρίες για δημιουργικότητα με το φωτισμό, ενώ οι προαιρετικές συσκευές ασύρματου τηλεχειρισμού, όπως το WR-R10 και το WR-T10, σάς επιτρέπουν να χειρίζεστε βασικές λειτουργίες της μηχανής από απόσταση, ακόμη κι αν υπάρχουν εμπόδια ανάμεσα σε εσάς και τη φωτογραφική μηχανή.

Σύνοψη βασικών λειτουργιών
• Ενσωματωμένο Wi-Fi και GPS
• Αισθητήρας εικόνας 24,2 megapixel με φορμά DX χωρίς οπτικό χαμηλοπερατό φίλτρο (OLPF)
• Έξοχη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού με ISO 100–12.800 (δυνατότητα επέκτασης έως το ισοδύναμο με ISO 25.600)
• Γρήγορος και ισχυρός μηχανισμός επεξεργασίας εικόνας EXPEED 4
• Σύστημα αυτόματης εστίασης 39 σημείων υψηλής ευκρίνειας με εννέα αισθητήρες σταυροειδούς διάταξης (cross-type) στο κέντρο
• Αισθητήρας φωτομέτρησης RGB 2.016 pixel με Σύστημα αναγνώρισης σκηνής της Nikon
• Συνεχής διαδοχική λήψη 5 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps)
• Μεγάλη πτυσσόμενη οθόνη: οθόνη LCD 8,1 cm (3,2 in.) με ευρεία οπτική γωνία και υψηλή ανάλυση 1.037k-dot
• Video Full HD στα 1080/50/60p
• Υποστηρίζεται έξοδος HDMI
• Ενσωματωμένο στερεοφωνικό μικρόφωνο και συμβατότητα με το εξωτερικό στερεοφωνικό μικρόφωνο ME-1 της Nikon
• HDR και Ενεργό D-Lighting
• Ειδικά εφέ για λήψη φωτογραφιών και video
• 16 λειτουργίες σκηνής
• Σκόπευτρο με μεγαλύτερη μεγέθυνση (περίπου 0,82x) και επανασχεδιασμένο πεντακάτοπτρο σε σχέση με την D5200
• Μικρό και ελαφρύ σώμα: περίπου 125×98,0×76,0 mm. Ζυγίζει μόλις 480 g (χωρίς την μπαταρία και την κάρτα μνήμης)
• Σταθερή λαβή για ασφαλές κράτημα
• Βελτιωμένο γραφικό περιβάλλον χρήστη για καθαρότερη προβολή των μενού
• Επιλογή από τρία χρώματα σώματος: μαύρο, κόκκινο και γκρι
• Επεκτάσιμο σύστημα: συμβατότητα με την πλήρη γκάμα των φακών NIKKOR με φορμά DX και με συγκεκριμένα φλας Speedlight της Nikon
• Συμβατότητα με ασύρματα τηλεχειριστήρια WR-R10/WR-T10

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της Nikon, επισκεφθείτε την τοποθεσία: www. nikon.gr

Σημειώσεις:
1. Για να προετοιμάσετε την έξυπνη συσκευή σας ώστε να λαμβάνει φωτογραφίες, απλά κατεβάστε το δωρεάν βοηθητικό πρόγραμμα Wireless Mobile Utility. Το βοηθητικό πρόγραμμα Wireless Mobile Utility είναι συμβατό με έξυπνες συσκευές με iOS™ και Android™ και μπορεί να ληφθεί δωρεάν στην έξυπνη συσκευή σας από το Google Play™ και το Apple App Store™. Οι ονομασίες Android, Google, Google Play, YouTube και άλλες είναι εμπορικά σήματα της Google Inc.

2. Η συμβατότητα διαφέρει ανά χώρα.

Πηγή: Αφήστε τη δημιουργικότητά σας να απογειωθεί με τη Nikon D5300! – iTech News
Follow us: itechnews.gr on Facebook