Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Αυτό είναι το νέο iPad Pro

Αυτό είναι το νέο iPad Pro

Η ισχυρότερη και πιο εξελιγμένη συσκευή tablet της Apple

Η Apple επέλεξε να σπάσει την παράδοση και να παρουσιάσει μια νέα συσκευή tablet, κατά την εκδήλωση του Σεπτεμβρίου που παραδοσιακά αφιερωνόταν στα νέα iPhones.

Μάλιστα, μόνο αδιάφορη δεν ήταν η στιγμή αυτή, καθώς πρόκειται για το ισχυρότερο tablet που έχει δείξει ποτέ η εταιρεία και πιθανότατα το πλέον αναμενόμενο. Ο λόγος βέβαια για το iPad Pro, με οθόνη 12,9 ιντσών!

Κορυφαία οθόνη

«Έχει τεράστια οθόνη. Έχει περισσότερη ισχύ και επιδόσεις από οποιαδήποτε συσκευή iOS», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Tim Cook.

Η οθόνη της νέας συσκευής θα είναι 12,9 ιντσών, ανάλυσης 2732X2048 pixels, δηλαδή συνολικά 5.6 εκατ. pixels. «Αυτό σημαίνει πως θα έχει περισσότερα pixels από έναν MacBook Pro 15 ιντσών με οθόνη Retina», δήλωσε.

aplle106

aplle107

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Η συσκευή θα εξοπλίζεται με το νέο A9X επεξεργαστή, τρίτη γενιά ενός 64-bit με διπλάσια μνήμη από τον προηγούμενο. Θα είναι 1,8 φορές ταχύτερος από τον A8X του iPad Air 2, ενώδύο φορές ισχυρότερα θα είναι τα γραφικά.apl854

Η μπαταρία του iPad Pro θα εξασφαλίζει αυτονομία για 10 ώρες συνεχούς χρήσης, ενώ έμφαση δίνεται στη βελτίωση του ήχου, καθώς η συσκευή θα εξοπλίζεται με σύστημα 4 ηχείων!

Το iPad Pro θα διαθέτει 8MP iSight φωτογραφική μηχανή, FaceTime HD μηχανή (εμπρόσθια), αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων TouchId, και WiFi802.11ac.

Το πάχος του iPad Pro θα είναι 6,9 χιλιοστά, έναντι των 6,1 του iPad Air .

apple153

Θα κυκλοφορήσει στις 3 συνηθισμένες μέχρι σήμερα αποχρώσεις: ασημί, χρυσή και space gray.

aplle101

Φυσικό πληκτρολόγιο και γραφίδα

Η συσκευή θα συνοδεύεται από φυσικό πληκτρολόγιο, το «Smart Keyboard», όπως το ονόμασε η εταιρεία. Ξεδιπλώνεται σαν έξυπνη θήκη, με τα κουμπιά να θυμίζουν το νέο MacBook.apl856

Παράλληλα, η εταιρεία παρουσίασε μια γραφίδα για την καλύτερη χρήση της συσκευής, το «Apple Pencil», κάτι που προκάλεσε ήδη πλήθος σχολίων, καθώς η εταιρεία είχε υπάρξει στο παρελθόν πολέμιος ανάλογων συσκευών. Παρόλα αυτά, ο αντιπρόεδρος της Apple, Phil Schiller, έπλεξε το εγκώμιο της συσκευής, επισημαίνοντας πως δίνει απίστευτη ακρίβεια, επιτρέποντας στο χρήστη «να αγγίζει ένα και μόνο pixel»!

«Το Apple Pencil είναι σχεδιασμένο να μοιάζει και να δίνει την αίσθηση ενός οικείου εργαλείου», σημείωσε ο Schiller για να δώσει έμφαση στην εργονομία της συσκευής.

apple151

apple154

apple152

Τιμές και διαθεσιμότητα

Η συσκευή θα ξεκινήσει να διατίθεται το Νοέμβριο και οι τιμές στις ΗΠΑ θα είναι οι ακόλουθες:

apl852

apl853

 

 

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr