Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024
Η Apple καταρρίπτει έναν από τους μεγαλύτερους μύθους για τη ζωή της μπαταρίας

Η Apple καταρρίπτει έναν από τους μεγαλύτερους μύθους για τη ζωή της μπαταρίας

Το «κόλπο» με το κλείσιμο των εφαρμογών και τι πραγματικά ισχύει

Το να διαρκεί περισσότερο η μπαταρία του iPhone είναι μια πρόκληση για τους χρήστες, καθώς συνεχώς αποκαλύπτονται νέα «κόλπα» που θα τη διατηρήσουν περισσότερο στη «ζωή».

Μεταξύ αυτών είναι και ένα κόλπο ιδιαίτερα δημοφιλές το οποίο όμως -σύμφωνα με την Apple- είναι απλώς ένας μύθος. Ο επικεφαλής του τομέα λογισμικού της Apple, Craig Federighi, επιβεβαίωσε ότι το κλείσιμο των εφαρμογών που «τρέχουν» στο παρασκήνιο, δεν βοηθά στην εξοικονόμηση της μπαταρίας του. Η δημοφιλής τακτική έχει συχνά αναφερθεί ως ένας τρόπος για την εξοικονόμηση της μπαταρίας του iPhone, αλλά το υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, δηλώνει ότι αυτό δεν κάνει καμία διαφορά!

Ο Federighi απάντησε σε ένα e-mail το οποίο απευθυνόταν στον Tim Cook, με τον χρήστη να ρωτά εάν το να κλείνεις τις εφαρμογές που είναι ανοιχτές στο παρασκήνιο, βοηθά στο να διατηρηθεί η μπαταρία περισσότερο. Η απάντηση τού Federighi ήταν ξεκάθαρα «όχι». Το e-mail του αποστολέα, αλλά και η απάντηση του Federighi δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά από το 9to5Mac, ενώ κάποιοι χρήστες αναφέρουν ότι και παλιότερα η Apple είχε αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα λέγοντας ότι δεν «υπάρχει καμία ανάγκη να κλείσουμε μια εφαρμογή από το παρασκήνιο, εκτός αν μας είναι αδιάφορη».

Η ομάδα από το 9to5Mac εξηγεί ότι και τεχνικά υπάρχουν λόγοι οι οποίοι επιβεβαιώνουν ότι όντως οι εφαρμογές που είναι ανοιχτές δεν επηρεάζουν την μπαταρία της συσκευής. Ο αντίκτυπος στη διάρκεια της ζωής της μπαταρίας από αυτή την κατάσταση λειτουργίας είναι αμελητέος. Ωστόσο αν θέλετε να κλείνετε τις εφαρμογές μπορείτε να πατήσετε δύο φορές το κεντρικό πλήκτρο και θα εμφανιστούν οι καρτέλες τις οποίες μπορείτε να σύρετε προς τα επάνω για να κλείσουν.

Ωστόσο αν θέλετε να διατηρήσετε για περισσότερο την μπαταρία σας, υπάρχουν άλλοι τρόποι όπως η μείωση της φωτεινότητας της οθόνης πράγμα το οποίο είναι ένα από τα πιο σημαντικά στην κατανάλωση της ενέργειας του κινητού. Επιπλέον στα iPhone υπάρχει πάντα η λειτουργία χαμηλής ισχύος της μπαταρίας την οποία μπορείτε να ενεργοποιήσετε όποτε θέλετε. Με τον συγκεκριμένο τρόπο το κινητό περιορίζει από μόνο του κάποιες λειτουργίες της συσκευής που καταναλώνουν ενέργεια.

 

 

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr