Τετάρτη , 6 Δεκέμβριος 2023

Case study: Πώς εξελίσσονται οι υπηρεσίες Κυβερνοασφάλειας στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης;

Πιστεύετε ότι κινδυνεύουν οι πληροφορίες σας στο διαδίκτυο; Πώς εκτιμάτε τον βαθμό έκθεσής τους και ποιες είναι οι ενδεδειγμένες βέλτιστες πρακτικές για την αντιμετώπιση παραβιάσεων; Πόσο σημαντική είναι η αποτελεσματική και ασφαλής εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων στο νέο διεθνοποιημένο περιβάλλον;

Τα ερωτήματα είναι φλέγοντα και προκύπτουν ολοένα πιο συχνά, καθώς οι συνθήκες ζωής αλλάζουν άρδην. Ήδη από την προ-Covid εποχή είχε αναδειχθεί η τάση για τις ηλεκτρονικές πληρωμές, ενώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας αναπτύχθηκε και η ανησυχία για την κυβερνοασφάλεια στην υγεία. Ο όγκος των δεδομένων που καθημερινά διακινείται είναι τεράστιος όσο και πολύτιμος. Ταυτόχρονα, τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί το ποσοστό κυβερνοεπιθέσεων και υπάρχει έντονη ανησυχία για τη δυνατότητα αποκατάστασης δικτύων, εφαρμογών και λειτουργικών συστημάτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το χτίσιμο της κυβερνοανθεκτικότητας είναι αναγκαία συνθήκη. Η ανάπτυξη ισχυρότερης δράσης επιβάλλει τη διενέργεια μελετών, την εκτίμηση κινδύνων, τις συνεχείς εκπαιδεύσεις του εξειδικευμένου προσωπικού, καθώς και την ενσωμάτωση διεθνών προτύπων και πιστοποιήσεων. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να υπάρξουν φορείς και stakeholders που να δίνουν τα εχέγγυα για την κυβερνοασφάλεια σε μακροοικονομικό επίπεδο.

 Η Netcompany-Intrasoft, η μεγαλύτερη εταιρεία πληροφορικής στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, οδηγεί τις εξελίξεις και αναδεικνύει βιώσιμες προοπτικές. Η Netcompany-Intrasoft πρωτοπορεί γι’ ακόμη μία φορά και επανασχεδιάζει τις υπηρεσίες Κυβερνοασφάλειάς της, διαβλέποντας την ανάγκη των οργανισμών να αξιοποιήσουν Τεχνολογίες και Πρακτικές αιχμής, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, τα Big Data και το Blockchain. Έτσι, δημιούργησε μια καινοτόμο και εξειδικευμένη ομάδα που εστιάζει στις υπηρεσίες σχεδιασμού και υλοποίησης τεχνολογιών αιχμής.

Νέα εποχή, νέες υπηρεσίες

Το υπολογιστικό νέφος θολώνει το τοπίο. Οι κίνδυνοι στον κυβερνοχώρο ενισχύονται λόγω της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών, όπως η ρομποτική, η τεχνητή νοημοσύνη και η αυτοματοποίηση. Ταυτόχρονα, και τα δίκτυα φορητών συσκευών χαρίζουν πρόσφορο έδαφος ανομοιογένειας και δυνητικών επιθέσεων. Αυτές είναι κάποιες μόνο από τις νέες τάσεις που καθιστούν τη λήψη μέτρων επιτακτική.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα, το τμήμα Κυβερνοασφάλειας και Τεχνολογιών Αιχμής της Netcompany-Intrasoft, αριθμεί πάνω από 100 εξειδικευμένους επαγγελματίες, στην πλειοψηφία τους εντός Ελλάδας. Με περισσότερα από 200 έργα για πελάτες υψηλού προφίλ, σε περισσότερους από 20 Οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και σε Κρίσιμες Υποδομές (π.χ. Ενέργεια και Ύδρευση), Τραπεζικούς και Ασφαλιστικούς Οργανισμούς, Τηλεπικοινωνιακούς Παρόχους και φορείς του Δημόσιου Τομέα (Υπουργεία, Ανεξάρτητες Αρχές, Πληροφοριακά Συστήματα κ.α.), η Netcompany-Intrasoft, έχει πλέον καταστεί τεχνολογικός καταλύτης για την επιτάχυνση τεχνολογικών δράσεων, την καλλιέργεια εξυπνότερων μηχανισμών και πρακτικών αλλά και τη διασφάλιση κάθε συστήματος και δράσης εκσυγχρονισμού σε οργανισμούς και επιχειρήσεις. Προσφέρει υπηρεσίες διασφάλισης πληροφοριών, όπως η Ανάλυση Επικινδυνότητας, ο Σχεδιασμός Ασφαλών Υποδομών και η Υλοποίηση Δικλίδων Ασφάλειας, ενώ παράλληλα τις εμπλουτίζει με νέας γενιάς υπηρεσίες. Κάποιες από αυτές είναι η Προγνωστική Ανάλυση Απειλών, η Αυτοματοποιημένη Αντιμετώπιση Επιθέσεων, η Ασφαλής Ανάπτυξη Λογισμικού, καθώς και ο σχεδιασμός και η υλοποίηση Ολοκληρωμένων Συστημάτων Διακυβέρνησης της Ασφάλειας υπηρεσιών και πληροφοριών.

Εξέλιξη και ανάγκη για νέα ταλέντα

Με ορίζοντα τη διαρκή εξέλιξη, η ομάδα Κυβερνοασφάλειας της Netcompany-Intrasoft απαρτίζεται από εξαιρετικά έμπειρους επαγγελματίες με συμπληρωματικά γνωστικά υπόβαθρα, που προσθέτουν πολύπλευρη τεχνογνωσία σε νέες μεθοδολογίες και πρακτικές. Και βέβαια δεν σταματά να επεκτείνει τις δράσεις της, να ενισχύεται με ακόμη περισσότερο ταλέντο και δεκάδες νέες θέσεις εργασίας, έτοιμη να απαντήσει στην επόμενη γενιά αναγκών, όπως τη διασφάλιση της βιωσιμότητας υπηρεσιών και συστημάτων, την ενσωμάτωση αξιόπιστων ευφυών μηχανισμών ΑΙ σε υπηρεσίες πληροφορικής, την ανθεκτικότητα στο μεταλλασσόμενο περιβάλλον και την εναρμόνιση με κάθε αναθεωρημένη κανονιστική υποχρέωση.

Μάθετε περισσότερα για τις νέες διαθέσιμες θέσεις εργασίας εδώ.


Πηγή