Τετάρτη , 21 Σεπτέμβριος 2022

Cognitiv+, ο ψηφιακός «βοηθός» των δικηγόρων

Τα τελευταία χρόνια τα συμβόλαια τείνουν να γίνονται ολοένα και πιο πολύπλοκα, ενώ ο αριθμός των συμβατικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων έχει αυξηθεί κατακόρυφα, με τη μη συμμόρφωση σε αυτές να οδηγεί σε υψηλά για αυτές κόστη.

Παρά την κρισιμότητα του ζητήματος, η ανεπαρκής διαχείριση των συμβάσεων είναι κοινή σε όλες τις επιχειρήσεις, γεγονός που οδηγεί σε ζημίες που κοστολογούνται κατά μέσο όρο πάνω από το 9% των ετήσιων εσόδων τους. Η Cognitiv+ ξεκίνησε σαν ιδέα το 2015 με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας εργασίας των δικηγόρων, τη μείωση του όγκου δουλειάς τους και τον αυτοματοποιημένο εντοπισμό κινδύνων, οι οποίοι ενυπάρχουν στις συμβατικές υποχρεώσεις των συμβολαίων που διαχειρίζονται καθημερινά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Mε εργαλείο την τεχνητή νοημοσύνη και τεχνικές NLP, o Βασίλης Τσώλης, Founder & CEO της Cognitiv+, δημιούργησε ένα σύστημα που αναγνωρίζει και εξάγει συμβατικές υποχρεώσεις, καθώς και εντοπίζει σημαντικές ρήτρες που μπορούν να αποβούν κρίσιμες για τις επιχειρήσεις, όπως ο περιορισμός ευθύνης, η αρμοδιότητα δικαστηρίου, αποζημιώσεις κ.α. Η πρότασή του διακρίθηκε στον 12ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας. «To NBG Business Seeds μάς έδωσε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε καλύτερα με την Εθνική Τράπεζα και τους ανθρώπους της, να γνωρίσουμε άλλες επιχειρήσεις και να ανταλλάξουμε ιδέες», δηλώνει, ενώ προτρέπει τις νεοφυείς επιχειρήσεις να συμμετέχουν σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες.

Τη
δεδομένη στιγμή, στόχος για την Cognitiv+
είναι ένα φιλικό προς το χρήστη design του
συστήματος, ώστε ένας μέσος δικηγόρος
να μπορεί να το χρησιμοποιήσει εύκολα
και γρήγορα, καθώς και η επέκτασή του
σε περισσότερες γλώσσες, πλέον της
ελληνικής, αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής
και ισπανικής, που είναι διαθέσιμες
σήμερα.

Ο 13ος Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας έχει ξεκινήσει και μπορείτε κι εσείς να υποβάλετε την πρότασή σας ηλεκτρονικά έως και τις 4 Οκτωβρίου 2022, στις 15:00. Δώστε στην ιδέα σας την ευκαιρία να αναδειχθεί και να γίνει πράξη, κερδίζοντας χρηματικά βραβεία, καθοδήγηση, δικτύωση, αλλά και συμμετοχή σε ημερίδες και bootcamps!


Πηγή