Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Έφτασε το πρώτο laptop από τη Microsoft

Έφτασε το πρώτο laptop από τη Microsoft

Η διάθεσή του Surface Book αναμένεται να αρχίσει στα τέλη του Οκτωβρίου

 

Το πρώτο της laptop, με το όνομα Surface Book, παρουσίασε, η Microsoft την Τρίτη, μεταξύ μιας σειράς νέων συσκευών Windows 10. Προορισμός του Surface Book να «κονταροχτυπηθεί» με το Macbook της Apple, με την εταιρεία να προβαίνει σε ευθεία σύγκριση μεταξύ των δύο συσκευών.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Surface Book πρόκειται να «επανεφεύρει τις κατηγορίες», μέσω του «υβριδικού» του χαρακτήρα: ζυγίζει μόλις 0,7 κιλά και έχει πάχος 7,7 χιλιοστά, ενώ φέρει οθόνη αφής που μπορεί να διαχωριστεί από το πληκτρολόγιο (έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως tablet). Η διάθεσή του αναμένεται να αρχίσει στα τέλη του Οκτωβρίου, στα 1.499 δολάρια.

Surface Book

Η οθόνη του είναι στις 13,5 ίντσες. Διαθέτει επειξεργαστή Core i5 ή i7 με διαφορετικές επιλογές όσον αφορά στη RAM και τον αποθηκευτικό χώρο, ενώ διαθέτει κάρτα γραφικών Nvidia GeForce.Παρουσιάζεται ως ιδανική συσκευή για gamers, αρχιτέκτονες, παραγωγούς βίντεο κλπ, ενώ η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του είναι 12 ώρες.

Η Microsoft δεν περιορίστηκε στo Surface Book, καθώς παρουσίασε και το νέο της tablet, Surface Pro 4. Η οθόνη του είναι στις 12,3 ίντσες, ενώ, όπως αναφέρθηκε, είναι 50% ταχύτερο από το MacBook Airτης Apple και κατά πολύ ταχύτερο του προκατόχου του. Επίσης, έχει βελτιωθεί η χρήση του Surface Pen.

Διατίθεται με μέχρι και 1 TB αποθηκευτικού χώρου και 16 GB RAM, ενώ το πάχος του είναι στα 8,4 χιλιοστά. Η διάθεσή του αναμένεται να αρχίσει στις 26 Οκτωβρίου, στα 899 δολάρια.