Δευτέρα , 13 Μάιος 2024
σύστημα συναγερμού

Επιλέξτε το κατάλληλο σύστημα συναγερμού για το σπίτι σας

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προστατέψετε το σπίτι σας είναι να επιλέξετε ένα σύστημα ασφαλείας. Τα πιο γνωστά και διαδεδομένα συστήματα ασφαλείας είναι οι συναγερμοί σπιτιών και οι κάμερες ασφαλείας. Δεδομένου ότι η τεχνολογία στο χώρο έχει προχωρήσει, ο σημερινός καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μέσα από μία ευρεία γκάμα προϊόντων αναλόγως των δυνατοτήτων που θέλει να έχει το εκάστοτε σύστημα, σε συνδυασμό με το budget που διαθέτει.

σύστημα συναγερμού

Πώς όμως μπορούμε να πάρουμε τη σωστή απόφαση για το ποια είναι τα πιο κατάλληλα συστήματα ασφαλείας για το σπίτι μας;

Το Hardware

Όπως όλες οι σύγχρονες συσκευές, έτσι και οι συναγερμοί αλλά και οι κάμερες ασφαλείας έχουν τις δικές τους διαβαθμίσεις στο Hardware. Ένα σύστημα ασφαλείας βασίζεται πάνω στη δικτύωση των μερών του και σίγουρα θα πρέπει να έχει τα πιο βασικά από αυτά. Για παράδειγμα, έχει τον πίνακα ελέγχου που διαθέτει ένα πληκτρολόγιο για τον οπλισμό και τον αφοπλισμό. Αυτός με τη σειρά του επικοινωνεί με κάποια άλλα μέρη όπως είναι οι ανιχνευτές κίνησης, οι οποίοι είναι ένα από τα βασικά μέρη για ένα σύστημα συναγερμού.

Επιπλέον, ένας συναγερμός συνεργάζεται και με τους αισθητήρες που τοποθετούνται στις πόρτες και στα παράθυρα. Βασικό λοιπόν, είναι να βρείτε ένα σύστημα συναγερμού το οποίο θα καλύπτει αποτελεσματικά όλο το σπίτι, έχοντας ως minimum εξοπλισμό όλα τα παραπάνω που αναφέραμε.

σύστημα συναγερμού

Ασύρματο ή ενσύρματο σύστημα συναγερμού;

Όπως είπαμε και πιο πάνω, η τεχνολογία στα συστήματα ασφαλείας πλέον έχει προχωρήσει και δε διστάζει να μας το δείχνει κάθε στιγμή. Πιο συγκεκριμένα, μπορούμε να επιλέξουμε ένα “κλασικό” ενσύρματο σύστημα συναγερμού ή να επιλέξουμε κάποιο το οποίο θα είναι ασύρματο. Και οι δύο λύσεις έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους.

Οι ενσύρματοι συναγερμοί σπιτιών μπορούν να προσφέρουν πιο αξιόπιστη παρακολούθηση για το λόγο ότι στηρίζονται σε καλώδια και όχι σε ραδιοσυχνότητες. Από τη στιγμή που η καλωδίωση δεν υποστεί φθορά ή η γραμμή του τηλεφώνου δε σταματήσει να λειτουργεί, δε θα υπάρξει εύκολα κάποιο πρόβλημα. Ένα άλλο προσόν είναι η πιο απλή συντήρηση έναντι του ασύρματου συστήματος. Από τη στιγμή που ο ειδικός της DC Security ολοκληρώσει την εγκατάσταση του ενσύρματου συναγερμού, εσείς θα πρέπει μόνο να έχετε κατά νου την αλλαγή της μπαταρίας όποτε χρειαστεί. Επιπλέον, ο ενσύρματος συναγερμός σπιτιών προσφέρεται για μεγάλους σε έκταση χώρους αφού τα καλώδια δίνουν τη δυνατότητα κάλυψης μεγάλων εκτάσεων ακόμα και όταν μιλάμε και για διαφορετικά κτίρια. Ένα άλλο βασικό πλεονέκτημα είναι ότι το ενσύρματο σύστημα δε μπορεί να παραβιαστεί απομακρυσμένα (hacking) παρά μόνο αν κάποιος αποκτήσει πρόσβαση στο panel, κάτι που και πάλι είναι δύσκολο να επιφέρει αποτέλεσμα.

Οι ασύρματοι συναγερμοί από την άλλη δεν έχουν σχέση με τις πρώτες υλοποιήσεις προ δεκαετίας και πλέον είναι πολλά υποσχόμενοι. Ένα πλεονέκτημά τους είναι πως εγκαθίστανται αρκετά πιο εύκολα και πιο γρήγορα από ένα ενσύρματο σύστημα το οποίο απαιτεί τη χρήση καλωδίωσης. Φυσικά, αφαιρείται το ίδιο εύκολα αφού δεν υπάρχουν καλώδια περασμένα μέσα από τοίχους. Πρόκειται για μία πολύ βολική πρακτική, ειδικά για όσους μένουν σε ένα σπίτι που έχουν νοικιάσει και ως εκ τούτου υπάρχει η πιθανότητα μετακόμισης. Κάτι που θα εκτιμήσουν αρκετοί είναι η δυνατότητα εύκολης παραμετροποίησης του ασύρματου συναγερμού μιας και μπορούν εύκολα να προστεθούν – αφαιρεθούν αισθητήρες.

σύστημα συναγερμού

Γιατί να επιλέξετε την DC Security; 

Επιλέγοντας ένας σύστημα συναγερμού, θα πρέπει να εξετάσετε και τον πάροχο που θα αναλάβει την υποστήριξή του. Επιλέγοντας τη DC Security, θα βρείτε αυτό που χρειάζεστε για το σπίτι σας, μέσα από μία ευρύτατη γκάμα προϊόντων και προσφορών για συστήματα συναγερμού.

Επιθυμώντας να είμαστε διαρκώς δίπλα σας, στη DC Security μπορείτε να απολαμβάνετε 24ωρη παρακολούθηση από το κέντρο λήψης σημάτων και διαρκή υποστήριξη σε οτιδήποτε κι αν χρειαστείτε. Όσο για την εγκατάσταση του συστήματός σας; Θα την αναλάβει η έμπειρη και με επαγγελματίες τεχνικούς ομάδα που διαθέτουμε. Επισκεφθείτε ένα από τα καταστήματά μας άμεσα ή επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά και μέσω email για να βρούμε μαζί το κατάλληλο σύστημα ασφαλείας που ταιριάζει στο δικό σας lifestyle.

 

Δείτε περισσότερα στο www.dc.gr