Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Facebook και Twitter «κατέβασαν» post του Τραμπ για τον κορονοϊό ως «παραπληροφόρηση»

Facebook και Twitter «κατέβασαν» post του Τραμπ για τον κορονοϊό ως «παραπληροφόρηση»

Το Facebook διέγραψε σήμερα μια ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στην οποία ισχυριζόταν ότι ο κορονοϊός είναι λιγότερο θανατηφόρος από την εποχική γρίπη. Παράλληλα, το ίδιο ποστ στο Twitter, αναφέρεται ως «παραπλανητικό», με αποτέλεσμα να μην εμφανίζεται στον λογαριασμό του.

Ένας εκπρόσωπος του Facebook, ο Άντι Στόουν, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία κατέβασε την ανάρτηση, επειδή παραβιάζει τους κανόνες της σε ό,τι αφορά την παραπληροφόρηση για την Covid-19.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος ανέβασε το ίδιο μήνυμα και στο Twitter, το οποίο δέχθηκε επίσης «άκυρο».

«Έρχεται η εποχή της γρίπης! Πολλοί άνθρωποι κάθε χρόνο, μερικές φορές πάνω από 100.000 και παρά το Εμβόλιο, πεθαίνουν από Γρίπη. Και εμείς θα κλείσουμε τη Χώρα; Όχι, μάθαμε να ζούμε μαζί της, όπως ακριβώς μαθαίνουμε να ζούμε και με την Covid, που στους περισσότερους πληθυσμούς είναι πολύ λιγότερο θανατηφόρα», έγραφε η ανάρτηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου.

«Αυτό το tweet παραβίασε τους Κανόνες του Twitter για τη διάδοση παραπλανητικών και δυνητικά επιβλαβών πληροφοριών σχετικών με την Covid-19. Ωστόσο, το Twitter έκρινε ότι ίσως είναι προς το συμφέρον του κοινού να παραμείνει προσβάσιμο», έγραφε το Twitter για το ποστ.

Δείτε τι εμφανίζεται στη σελίδα του στο Twitter:

Οι αναρτήσεις έγιναν λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ πήρε εξιτήριο από το στρατιωτικό νοσοκομείο «Ουόλτερ Ριντ», όπου νοσηλευόταν από το βράδυ της Παρασκευής (02/10), αφού διαπιστώθηκε ότι προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), κατά την περίοδο 2019-20 η εποχική γρίπη συνδέθηκε με 22.000 θανάτους στις ΗΠΑ.

Τραμπ: Βγείτε έξω, μη φοβάστε την πανδημία

Υπενθυμίζεται ότι, ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε χθες, Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, στον Λευκό Οίκο, έπειτα από τέσσερις ημέρες σε στρατιωτικό νοσοκομείο όπου του προσφέρθηκαν φροντίδες μετά τη μόλυνσή του από τον κορονοϊό και παρότρυνε σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του τους συμπατριώτες του να «βγουν εκεί έξω» και «να μη φοβούνται» την πανδημία.

Μολονότι οι γιατροί του τονίζουν πως δεν έχει ακόμη ξεπεράσει ακόμη τελείως τον κίνδυνο, ο Τραμπ, χωρίς μάσκα, επέμεινε να υποβαθμίζει την πανδημία, λίγο καιρό προτού διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές.

«Μην την αφήνετε να κυριαρχεί στη ζωή σας. Μη τη φοβάστε. Επιστρέφουμε, επιστρέφουμε στη δουλειά. Θα βγούμε μπροστά (…). Βγείτε εκεί έξω, να προσέχετε», προτρέπει ιδίως ο μεγιστάνας στο βίντεο αυτό.




Πηγή