Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

FIFA 23: Χωρίς Ολυμπιακό και Εθνική Ελλάδος το νέο παιχνίδι – Ανησυχίες στην ελληνική αγορά και στους fans

Δυσάρεστα είναι τα νέα από το στρατόπεδο της Electronic Arts για τους Έλληνες gamers και κυρίως τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, καθώς όπως φαίνεται, η αγαπημένη τους ομάδα δεν θα βρίσκεται στο παιχνίδι FIFA 23, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Η εταιρία παραγωγής, EA Sports, δεν έχει διευκρινίσει τον λόγο. Στη σχετική λίστα που δημοσιεύτηκε και αφορά τις ομάδες (συλλόγους και εθνικές), το όνομα του Ολυμπιακού δεν υπάρχει στην κατηγορία Rest of the World, γεγονός που γεννάει πολλές απορίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κανονικά Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Από την άλλη Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα δώσουν κανονικά το «παρών». Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την Εθνική Ελλάδας- επίσης απούσα- αλλά και με άλλες Εθνικές Ομάδες.

Στον κατάλογο των όσων είναι διαθέσιμες κατά το λανσάρισμα του FIFA 23 είναι 34 Εθνικές ομάδες και σημειώνεται ότι για πρώτη φορά έπειτα από δέκα χρόνια, επιστρέφει η Κροατία, φιναλίστ του προηγούμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου. 

Άγνωστο παραμένει αν η λίστα είναι οριστική και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξει κάποια ενημέρωσή, με τους συλλόγους που θα μετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας σεζόν. Ίσως οι Εθνικές ομάδες που λείπουν προστεθούν με το σχετικό update που η εταιρεία έχει υποσχεθεί να κυκλοφορήσει λίγο πριν την έναρξη του Μουντιάλ, το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί τον προσεχή Νοέμβριο στο Κατάρ.

Ψεύτικα τα ονόματα στην Εθνική Βραζιλίας

Μια σημαντική είδηση σχετικά με την κυκλοφορία του δημοφιλούς τίτλου που θα έχει το όνομα της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, είναι ότι στην Εθνική Βραζιλίας δεν θα υπάρχουν τα πραγματικά ονόματα των ποδοσφαιριστών, κάτι που θυμίζει προηγούμενες δεκαετίες, όταν ήταν στο φόρτε της η κόντρα ανάμεσα σε FIFA και Pro Evolution Soccer. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το FIFA 23 θα λανσαριστεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, για PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, Google Stadia, PC και Nintendo Switch. 

Όπως φαίνεται, με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, οι δύο πλευρές (EA και Ολυμπιακός) δεν ανανέωσαν τη συνεργασία τους και πλέον έχουμε στο FIFA 23 μία ελληνική ομάδα λιγότερη. Υπενθυμίζεται πως το FIFA 23 είναι το τελευταίο που θα φέρει στον τίτλο του το όνομα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, καθώς από του χρόνου η σειρά μετονομάζεται σε EA Sports FC. Στην παρούσα χρονική στιγμή, δε, η ΕΑ προσπαθεί με κάθε τρόπο να «φωνάξει» το πόσο ισχυρή είναι σε όλες τις αγορές που το ποδόσφαιρο έχει εκατομμύρια οπαδούς, αναρτώντας μηνύματα υποστήριξης από συλλόγους που θα την ακολουθήσουν στο επόμενό της βήμα.

Η ελληνική αγορά για την EA Sports

Η ΕΑ δείχνει εδώ και δεκαετίες πως η ελληνική αγορά δεν αποτελεί προτεραιότητά της. Την τελευταία φορά που είδαμε ελληνικό πρωτάθλημα σε παιχνίδι FIFA, ήταν το μακρινό 1997 το οποίο περιλάμβανε ολόκληρο το ελληνικό πρωτάθλημα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο οι συνεργάτες της ΕΑ, όσο και οι υπεύθυνοι των καταστημάτων λιανικής στη χώρα μας, δεν γνώριζαν αυτήν την εξέλιξη για το περιεχόμενο του FIFA 23. Με τις προ-παραγγελίες να έχουν ήδη ξεκινήσει εδώ και μερικές ημέρες, υπεύθυνοι σε ελληνικές αλυσίδες λιανικής, ανησυχούν για πιθανές ακυρώσεις από fans που σίγουρα δεν θα μπορέσουν να απολαύσουν φέτος αγώνες με την αγαπημένη τους ομάδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το FIFA παραμένει ακόμη και σήμερα ένα από τα πιο εμπορικά videogames στην επικράτεια, τόσο σε φυσική μορφή (μέσω των καταστημάτων λιανικής), όσο και μέσω των ψηφιακών αντιτύπων που προμηθεύονται οι παίκτες από τις σχετικές πλατφόρμες (πχ. Origin, PlayStation Store, Xbox Store, Nintendo Shop).

Τι θα γίνει τελικά με τον Ολυμπιακό στο FIFA 23;

Όπως έχουν τα πράγματα τη δεδομένη στιγμή, ο Ολυμπιακός δεν θα βρίσκεται στον τίτλο και ο μόνος τρόπος να υπάρξει ανατροπή, είναι να γίνει νέα συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές ώστε η ομάδα του Πειραιά να εμφανιστεί στον τίτλο μέσω κάποιου update.

Ο Ολυμπιακός εμφανίζεται ωστόσο, στο ποδοσφαιρικό videogame eFootball 2023 της Konami, έστω και με την μορφή καρτών, με το λογότυπό του και τους ποδοσφαιριστές, αλλά και τους τωρινούς χορηγούς. Η Konami εξασφάλισε τη συνεργασία με την ομάδα του Πειραιά, ακόμη και σε μια εποχή που δεν προωθεί πλέον το ποδοσφαιρικό της παιχνίδι έντονα και το προσφέρει δωρεάν σε όλους τους fans, ενώ βρίσκεται εδώ και μερικά χρόνια και σε μειονεκτική θέση στην ελληνική αγορά που ήταν ένα από τα τελευταία κάστρα της σειράς Pro Evolution Soccer στην Ευρώπη.

Για το κομμάτι της Εθνικής ομάδας δεν υπάρχει μέχρι αυτή τη στιγμή κάποια ενημέρωση για την απουσία της από το διάσημο videogame.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή