Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Φροντίστε καλύτερα το Mac σας το 2015

Φροντίστε καλύτερα το Mac σας το 2015

Νέος χρόνος και πολλοί από εμάς έχουν ήδη βάλει κάποιους νέους στόχους. Ένας από αυτούς για εμάς ήταν και η καλύτερη φροντίδα των Mac συσκευών μας έτσι ώστε να έχουμε τους λιγότερους δυνατούς πονοκεφάλους αυτή την χρονιά.

Παρακάτω σας έχουμε μερικές απλές οδηγίες για το πως να το κάνετε αυτό.

Κάντε Back Up το Mac σας

crashplan_restore

Θα ξεκινήσουμε από τα βασικά και πρώτο στην λίστα μας δεν θα μπορούσε παρά να είναι ένα καλό Back Up των αρχείων του Mac μας.

Αν υποθέσουμε πως δεν έχετε κάνει πρόσφατα κάποιο back up καλό θα ήταν να κάνετε ένα άμεσα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε αυτό. Ένας είναι η ίδια η λύση που προσφέρει η Apple με το δωρεάν Time Machine λογισμικό το οποίο μπορείτε να το συνδέσετε με έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο ή με ένα Time Capsule.

Μην ξεχνάτε πως ένα καλό back up τον αρχείων σας είναι πολύ σημαντικό μια και πρόκειται για την ψηφιακή σας ζωή.

Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες όπως οι BackBlaze, Carbonite, και CrashPlan. Σίγουρα θα προσθέσουν ένα μηνιαίο κόστος στα έξοδα σας αλλά τουλάχιστον θα έχετε πάντα “το κεφάλι σας ήσυχο” σε περίπτωση που κάτι πάθει το βασικό σας σύστημα που κάνετε back up.

Διαχειριστείτε τους κωδικούς σας

Η διαχείριση των κωδικών σας στο Mac πλέον είναι ευκολότερη εξαιτίας του iCloud Keychain της Apple. Η εν λόγω υπηρεσία προσφέρει ασφάλεια αλλά και συγχρονισμό των κωδικών σας για όλες τις συσκευές σας που είναι εγγεγραμμένες στο iCloud. Αν θέλετε κάτι περισσότερο από αυτό έχετε δυο επιλογές.

Screen Shot 2015-01-04 at 17.26.36

Η πρώτη έρχεται από την AgileBits και ακούει στο όνομα 1Password, μια πανίσχυρη εφαρμογή διαχείρισης και αποθήκευσης των κωδικών σας τόσο για το OS X όσο και για το iOS.

lastpass_mac_screen

Αν τώρα δεν θέλετε να δώσετε πολλά χρήματα για αυτό τον σκοπό η δεύτερη επιλογή σας ακούει στο όνομα LastPass. Η εν λόγω υπηρεσία – εφαρμογή είναι παρόμοιο με αυτή του 1Password, αλλά όλο γίνονται στο Web. Έτσι λοιπόν σε αυτή την περίπτωση έχουμε μια Internet υπηρεσία η οποία αν θέλετε και συγχρονισμό στο iOS θα πρέπει να κάνετε μια premium εγγραφή.

Καθαρίστε τον σκληρό σας δίσκο 

Με την πάροδο του χρόνου το Mac σας αποκτάει αρχεία που σπάνια χρησιμοποιείτε. Dadat caches, λήψεις και άλλα αρχεία τα οποία είναι στην πλειοψηφία τους άχρηστα. Επίσης ίσως έχετε εγκατεστημένες και εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε καν.

Είναι πολύ εύκολο να μεταφέρετε αυτά τα αρχεία στον Κάδο και να τα διαγράψετε αλλά κάποιες φορές κάποια αρχεία μένουν πίσω. Υπάρχει όμως λύση για να καθαρίσετε τον Mac σας με ένα πολύ καλό τρόπο με τα παρακάτω utilities.

appcleaner

Το AppCleaner της FreeMacSoft είναι δωρεάν για λήψη. Έχει την ικανότητα να βρίσκει τα αρχεία υποστήριξης εφαρμογών και θα σας βοηθήσει να τα διαγράψετε μαζί με τις προεκτάσεις αυτών. Η διαδικασία είναι ένα απλό drag & drop. Το AppCleaner λοιπόν κάνει ένα συγκεκριμένο πράγμα αλλά το κάνει ιδανικά και βέβαια μιας και είναι δωρεάν κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως είναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα διαγραφής αρχείων αλλά πολύ περισσότερο εφαρμογών από το Mac σας.

daisydisk_mac_app_screens

Το DaisyDisk είναι μια άλλη πολύ δημοφιλή λύση για να διαγράψετε τα άχρηστα αρχεία από το Mac σας. H εφαρμογή προσφέρει έναν διαδραστικό χάρτη για να σας δείξει με τον καλύτερο τρόπο τι χρησιμοποιεί χώρο στον σκληρό σας δίσκο. Επιτρέπει παράλληλες αναζητήσεις και γενικότερα είναι μια άριστη και επαγγελματική εφαρμογή.

diskdiag

Για το τέλος έχουμε την εφαρμογή DiskDiag η οποία και αυτή με την σειρά της έχει έναν πολύ έξυπνο τρόπο για να σας δείξει την κατάσταση του σκληρού σας δίσκου και να σας βοηθήσει να διαγράψετε τα αρχεία που θέλετε.

Πηγή: Φροντίστε καλύτερα το Mac σας το 2015 – iTech News
Follow us: itechnews.gr on Facebook