Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Φτηνό ίντερνετ μέσω… μικρο-δορυφόρων

Φτηνό ίντερνετ μέσω… μικρο-δορυφόρων

Το επόμενο σχέδιο του ιδρυτή της SpaceX

Πριν από λίγες ημέρες είχαν κυκλοφορήσει φήμες, που ήθελαν τον ιδρυτής της SpaceX, Elon Musk, να σχεδιάζει την αποστολή μικρο-δορυφόρων στο διάστημα με σκοπό τη διαδικτυακή σύνδεση των απομακρυσμένων σημείων του πλανήτη.Η φήμη επιβεβαιώθηκε και πλέον αποτελεί είδηση, την οποία αποκάλυψε ο ίδιος ο Musk στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, σύμφωνα με την οποία θέλει να προσφέρει φτηνή πρόσβαση στο διαδίκτυο στις μάζες, «απελευθερώνοντας» εκατοντάδες μικρο-δορυφόρους στο διάστημα.

Ο ιδρυτής του SpaceX αποκάλυψε, ότι βρίσκεται στα πρώτα στάδια της κατασκευής αυτών των μικρο-δορυφόρων και υποσχέθηκε ότι θα προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις μέσα στους επόμενους δύο με τρεις μήνες.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας φέρεται να συνεργάζεται με τον Greg Wyler, ειδικό σε θέματα δορυφόρων και πρώην υπάλληλο της Google.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, ο Wylerε συμμετείχε στην ομάδα της Google που εξέταζε την κατάθεση πρότασης για την παροχή πρόσβασης στο διαδίκτυο στις λιγότερο αναπτυγμένες περιοχές του κόσμου.

Απώτερος σκοπός είναι η σύνδεση στο διαδίκτυο των δύο τρίτων του πλανήτη, που δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό, με τη Google και το Facebook να ανακοινώνουν μεγαλειώδη σχέδια για τη σταδιακή πρόσβαση των περιοχών αυτών, μέσω της χρήσης δορυφόρων, drones, ακόμη και γιγαντιαίων μπαλονιών.

Ο Wyler ίδρυσε την εταιρεία WorldVu Satellites, με έδρα τα νησιά Channel Islands, η οποία ελέγχει ένα ευρύ μπλοκ ραδιοφάσματος, ενώ λέγεται ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με στελέχη της βιομηχανίας –μαζί με τον Musk- αναφορικά με τα σχέδια εκτόξευσης στο διάστημα περίπου 700 δορυφόρων, ο κάθε ένας από τους οποίους ζυγίζει 113 κιλά.

Το επιχειρηματικό δίδυμο σχεδιάζει να χτίσει ένα εργοστάσιο, για την κατασκευή των δορυφόρων, είτε στη Φλόριντα, είτε στο Κολοράντο, ενώ οι δορυφόροι πιθανολογείται ότι θα εκτοξευθούν από την εταιρεία του Musk, Space X, η οποία έχει ήδη προγραμματίσει 48 εκτοξεύσεις μέχρι το 2018.

Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία κέρδισε ένα συμβόλαιο 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για να προχωρήσει στην κατασκευή, δοκιμή και αποστολή «διαστημικών ταξί» για τη NASA, προκειμένου να θέτουν αμερικανούς αστροναύτες σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Πηγή: Φτηνό ίντερνετ μέσω… μικρο-δορυφόρων – iTech News
Follow us: itechnews.gr on Facebook