Τετάρτη , 27 Σεπτέμβριος 2023

Global XR Summit – 11 Μαΐου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού διοργανώνει το πρώτο παγκόσμιο XR Summit με κορυφαίους ερευνητές, δημιουργούς, επιχειρηματίες, επενδυτές και θεσμικούς παράγοντες από την παγκόσμια κοινότητα.

Την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 πραγματοποιείται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» το πρώτο παγκόσμιο XR Summit, στο πλαίσιο του Προγράμματος ολοκληρωμένων εφαρμογών eXtended Reality XR COSMOS από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Alvin Graylin, Πρόεδρος της παγκόσμιας εταιρείας τεχνολογίας HTC VR
Alvin Graylin, Πρόεδρος της παγκόσμιας εταιρείας τεχνολογίας HTC VR

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει διακεκριμένους ομιλητές και ομιλήτριες όπως: Ο Mike Pell Ιδρυτής του καινοτόμου προγράμματος Microsoft Garage New York, ο Alvin Graylin Πρόεδρος της παγκόσμιας εταιρείας τεχνολογίας HTC VR, η Maria Pace Υπεύθυνη Στρατηγικής του προγράμματος XR Optics της Google ο Tim Bates Διευθυντής Τεχνολογίας της Lenovo, η Rika Nakazawa Αντιπρόεδρος Καινοτομίας του Ομίλου ΝΤΤ, η Amy Peck Ιδρύτρια της EndeavorXR, μιας παγκόσμιας εταιρείας στρατηγικής και συμβούλων VR/AR (XR), η Laetitia Bochud Πρόεδρος της Virtual Switzerland / XR4Europe, ο Δημήτρης Δημητριάδης Digital Futurist & Μέλος της Ειδικής Γραμματείας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού, ο Clemens Kirner Πρόεδρος της Insider Navigation, ο Jay Latta Σύμβουλος Τεχνολογίας, ο Petri Rajalme Ιδρυτής της FOV Ventures, o Andrey Lunev Συνεργάτης XR στη Startup Wise Guys, η Tarja Stephens Συνιδρύτρια της Mia – Mission Impact Academy, o Gregg Katano Executive Producer στη MetaCities, ο Maxim Jago Futurist Δημιουργός ταινιών και Ιδρυτής του The Creativity Conference, η Enara Nazarova Ιδρύτρια της ARMOAR, ο Sergiu Ardalean Πρόεδρος και Ιδρυτής της Artivive, η Ida Kymmer Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων στη Journee, η Kimberlee Archer Επικεφαλής Global Marketing για AR στη Snap, ο Παναγιώτης Ροϊλός Καθηγητής Νεοελληνικών Σπουδών στην Έδρα Γιώργου Σεφέρη και Καθηγητής Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Χάρβαρντ και Πρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, καθώς και η Sami Tauber η Futurist Καλλιτέχνης και Δημιουργός περιεχομένου για το Metaverse, η οποία θα παρουσιάσει το εντυπωσιακό, καινοτόμο οπτικοακουστικό έργο της VNCCII. Πρόκειται για ένα 3D A.I. Cyborg Avatar, το οποίο εκτείνεται από την οθόνη στη σκηνή σε ένα περιβάλλον πραγματικών και ψηφιακών σκηνικών και μουσικής.

Amy Peck - EndeavorXR
Amy Peck – EndeavorXR

Οι πρωτοπόροι αυτοί των τεχνολογικών εξελίξεων θα παρουσιάσουν τις εφαρμογές της τεχνολογίας XR σε επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και κλάδους όπως, μεταξύ άλλων, ο πολιτισμός, η εκπαίδευση, αλλά και η υγεία. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν η Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου εκτελεστική Αντιπρόεδρος και ο Δημήτρης Εφραίμογλου Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Το XR Summit εντάσσεται στις δράσεις του Κέντρου Έρευνας, Ανάπτυξης και Αριστείας του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Maria Pace - Google
Maria Pace – Google

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.

Mike Pell - Microsoft Garage New York
Mike Pell – Microsoft Garage New York
Rika Nakazawa, Αντιπρόεδρος Καινοτομίας του Ομίλου ΝΤΤ
Rika Nakazawa, Αντιπρόεδρος Καινοτομίας του Ομίλου ΝΤΤ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Tim Bates, CTO & Trusted Tech Advisor at Lenovo
Tim Bates, CTO & Trusted Tech Advisor at Lenovo
Tim Bates, CTO & Trusted Tech Advisor at Lenovo
Tim Bates, CTO & Trusted Tech Advisor at Lenovo
O Παναγιώτης Ροϊλός
O Παναγιώτης Ροϊλός

Πηγή