Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024
H εταιρεία πίσω από το Fortnite σταματά να διαφημίζεται στο YouTube

H εταιρεία πίσω από το Fortnite σταματά να διαφημίζεται στο YouTube

Η Epic Games, δημιουργός του επιτυχημένου βιντεοπαιχνιδιού Fortnite,  αποφάσισε να αποσύρει τις διαφημίσεις της από το YouTube, μετά από την αποκάλυψη ενός blogger ότι η πλατφόρμα διαμοιρασμού βίντεο διευκολύνει τον σχηματισμό κοινοτήτων παιδόφιλων.

Στο βίντεο διάρκειας 20 λεπτών που ανήρτησε ο blogger Ματ Γουότσον την Κυριακή, αποκάλυψε τον τρόπο που παιδόφιλοι έρχονται σε επαφή και μοιράζονται συνδέσμους που βρίσκονται στα σχόλια χρηστών κάτω από βίντεο με παιδιά στο YouTube, κυρίως με μικρά κορίτσια που επιδίδονται σε αθλητικές δραστηριότητες, όπως γυμναστική.

Σύμφωνα με τον Γουότσον, ο αλγόριθμος της πλατφόρμας που συστήνει στους χρήστες παρόμοια βίντεο με αυτά που παρακολουθούν, διευκολύνει αυτές τις ύποπτες ενέργειες, ενώ ο blogger καταγγέλλει ότι αυτά τα βίντεο αποτελούν και πηγή κέρδους, καθώς σε αυτά εμφανίζονται διαφημίσεις κατά την έναρξή τους ή στη διάρκειά τους.

Σχολιάζοντας την κίνηση της Epic Games, εκπρόσωπος του YouTube ανέφερε: «Οποιοδήποτε περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων των σχολίων, που θέτει σε κίνδυνο ανηλίκους θεωρείται απαράδεκτο και ως εταιρεία έχουμε σαφή πολιτική που το απαγορεύει. Λαμβάνουμε άμεση δράση διαγράφοντας λογαριασμούς και κανάλια, αναφέροντας οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα και απενεργοποιώντας τη δυνατότητα σχολιασμού σε δεκάδες εκατομμύρια βίντεο που περιέχουν ανηλίκους. Υπάρχουν κι άλλα που πρέπει να γίνουν και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ως προς τη βελτίωση των υπηρεσιών μας και τον γρηγορότερο εντοπισμό τέτοιων περιπτώσεων».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή