Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
H κάμερα virtual reality της Nokia που κοστίζει 60.000 δολάρια

H κάμερα virtual reality της Nokia που κοστίζει 60.000 δολάρια

Προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει το πρώτο τρίμητο του 2016 η Ozo

Η Nokia μπαίνει δυναμικά στο χώρο του virtual reality με την κάμερα Ozo, η οποία όμως απευθύνεται σε λίγους, αφού κοστίζει 60.000 δολάρια!

Η κυκλοφορία της κάμερας, η οποία προορίζεται για λήψη εικόνων που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για virtual reality παραγωγές, είναι προγραμματισμένη για το πρώτο τρίμηνο του 2016.

Όσο για τις παροχές προς όσους έχουν να δαπανήσουν τόσα χρήματα, υπάρχει η δυνατότητα για λήψη εικόνας 360 καθώς και η ζωντανή αναμετάδοση τρισδιάστατου περιεχομένου.

Στην «καρδιά» της Ozo VR Camera βρίσκονται 8 συγχρονισμένοι αισθητήρες 2Κ x 2K, αποθηκευτικός χώρος 500 GB τεχνολογίας SSD, ο οποίος αρκεί για καταγραφή υλικού διάρκειας 45 λεπτών.

Κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο είναι ότι πρόκειται για ένα επαγγελματικό εργαλείο, ενώ η εταιρεία ανέφερε ότι έχει επαφές με μεγάλα studio προκειμένου να εξερευνηθεί πως ακριβώς θα χρησιμοποιηθεί η κάμερα. Σε κάθε περίπτωση οι αλλαγές που φέρνει η Ozo θα σχετίζονται με τον χώρο του θεάματος, ενώ σύμφωνα με το Venture Beat, η Nokia θέλει να αναπτύξει κι άλλες τεχνολογίες  στην κάμερα, για να χρησιμεύει σε περισσότερα πράγματα από το να καταγράφει απλώς τι γίνεται γύρω της.

nokia2nokia3nokia4

 

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr