Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
H myPOS και η Equinox Ventures συναντούν Έλληνες επιχειρηματίες στην έκθεση HoReCa στην Αθήνα

H myPOS και η Equinox Ventures συναντούν Έλληνες επιχειρηματίες στην έκθεση HoReCa στην Αθήνα

Στο διάστημα των τεσσάρων ημερών από 7 έως 10 Φεβρουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η έκθεση HoReCa 2020, αποδεικνύοντας ότι είναι μία από τις πιο επιτυχημένες και κορυφαίες εκθέσεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη στο τομέα των ξενοδοχείων και της εστίασης. Η έκθεση προσέλκυσε χιλιάδες επισκέπτες από τους συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους και η myPOS μαζί με τον συνεργάτη της, την Equinox Ventures είναι υπερήφανες που συμμετείχαν.

Το παρασκήνιο των υπηρεσιών των ηλεκτρονικών πληρωμών στην Ελλάδα

Τη τετραετία των capital control στην Ελληνική αγορά, οι επιχειρηματίες αντιμετώπισαν πολλές προκλήσεις όταν επρόκειτο να λάβουν πληρωμές μέσω τερματικών POS που παρέχονται από πανευρωπαϊκούς παρόχους πληρωμών όπως η myPOS. Ωστόσο, με την άρση των capital control οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ξενοδοχείων, της εστίασης και λοιπών επαγγελματικών κλάδων μπορούν τώρα να δέχονται απροβλημάτιστα ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω των myPOS τερματικών.

H παρουσία της myPOS στην έκθεση

Μαζί με τον επιχειρηματικό της εταίρο, την Equinox Ventures, η ομάδα της myPOS συναντήθηκε με εκατοντάδες επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για λύσεις αποδοχής ηλεκτρονικών πληρωμών για τις επιχειρήσεις τους. Μεταξύ των επισκεπτών, ήταν και ήδη υπάρχοντες πελάτες της myPOS που με μεγάλη τους χαρά είδαν για πρώτη φορά τη παρουσία της myPOS σε έκθεση στην Ελλάδα.

Στο περίπτερο οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τα ασύρματα – φορητά τερματικά της myPOS τα οποία έχουν και δωρεάν απεριόριστη σύνδεση στο internet με την προ-εγκατεστημένη myPOS κάρτα SIM που υπάρχει σε κάθε τερματικό ώστε να δέχονται όπου και αν βρίσκονται πληρωμές με κάρτες των VISA, MasterCard, JCB, Union Pay, American Express και Bancontact.

Είδαν από κοντά το myPOS Go το οποίο είναι το οικονομικότερο ασύρματο – φορητό POS τερματικό που κυκλοφορεί στην αγορά και κοστίζει μόνο 29 Ευρώ (αυτή είναι η τιμή αγοράς του και δεν υπάρχουν συνδρομές ή δεσμεύσεις), είδαν το myPOS Mini Ice το οποίο θυμίζει περισσότερο κινητό τηλέφωνο παρά τερματικό POS αφού δεν έχει πλήκτρα και τα “έξυπνα” – Smart τερματικά της myPOS με λειτουργικό Android και τις απεριόριστες δυνατότητες τους.

Έγινε επίδειξη της άμεσης εκκαθάρισης των συναλλαγών (η εκκαθάριση των συναλλαγών πραγματοποιείται σε 10 μόλις δευτερόλεπτα) και οι επιχειρηματίες αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τη σημασία του να έχουν άμεση πρόσβαση στα χρήματα τους και ότι δεν είναι απαραίτητο να περιμένουν 1 έως 3 μέρες για να λάβουν τα χρήματα τους από τις συναλλαγές με κάρτες όπως συμβαίνει με τις τράπεζες. Είδαν από κοντά την αποδοχή καρτών μέσω Apple Pay αλλά και wearables (όπως ρολόγια και μπρελόκ) καθώς και το νέο myPOS Hub Plus.

Το myPOS Hub Plus είναι ένα σταθερό τερματικό POS το οποίο έχει 3 οθόνες αφής και εκτός από την αποδοχή πληρωμών με κάρτες μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως σύστημα παραγγελειοληψίας αλλά και ως ταμειακή μηχανή μιας και το Android λειτουργικό του επιτρέπει τη χρήση εφαρμογών από τρίτους κατασκευαστές μέσω του myPOS App Market. Με το myPOS Hub Plus και οι Έλληνες επιχειρηματίες μπορούν να έχουν μια συσκευή για όλες τις ανάγκες της επιχείρησης τους.

Το περίπτερο επισκέφτηκαν και επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να γίνουν συνεργάτες μέσω του προγράμματος συνεργατών (Agent), το οποίο προωθεί τα αμοιβαία κέρδη και τις ισχυρές επιχειρηματικές σχέσεις κατά την προώθηση των τερματικών και των υπηρεσιών της myPOS. Αξιοσημείωτο είναι πως δύο επιχειρηματίες ταξίδεψαν 550 χιλιόμετρα για να επισκεφθούν ειδικά το περίπτερο της myPOS και της Equinox Ventures και να συζητήσουν τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρέχονται μέσω του προγράμματος των συνεργατών (Agent) της Equinox Ventures η οποία είναι η εταιρεία διανομής των τερματικών myPOS για τις χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ).

Διακεκριμένοι επισκέπτες

Η HoReCa 2020 δε θα ήταν πλήρης χωρίς την επίσκεψη διακεκριμένων προσωπικοτήτων. Το περίπτερο της myPOS και της Equinox Ventures επισκέφτηκε ο κ. Johanes R. Krikorian, σύμβουλος και επικεφαλής τους εμπορικού και οικονομικού τμήματος της πρεσβείας της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας στην Αθήνα, καθώς και την ομάδα του. Ο κ. Krikorian και η ομάδα του ενημερώθηκαν για τα τερματικά και τις υπηρεσίες που παρέχει η myPOS, την ανάπτυξη της εταιρείας σε όλες τις χώρες του ΕΟΧ, για τα 7 φυσικά καταστήματα myPOS σε Λονδίνο, Άμστερνταμ, Σόφια, Μιλάνο, Βαρκελώνη, Αμβέρσα και Παρίσι καθώς και για τα σχέδια επέκτασης και επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ο κ. Γιάννης Κουτσομύτης, αναλυτής Ευρωπαϊκών υποθέσεων, Διευθύνων Σύμβουλος του kappanews.gr και Senior Media Advisor στο Οικονομικό Forum των Δελφών ήταν ένας ακόμα από τους διακεκριμένους επισκέπτες. O κ. Κουτσομύτης ενημερώθηκε για τα προϊόντα και της υπηρεσίες της myPOS αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις και καινοτομίες στον FinTech τομέα.

Ενώ και ο κ. Χρήστος Δήμας, πρόεδρος του Ελληνο-Ινδικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου επισκέφτηκε το περίπτερο, ενημερώθηκε για τις καινοτόμες υπηρεσίες και τα τερματικά της myPOS ενώ παράλληλα συζητήθηκαν οι προοπτικές επέκτασης των δραστηριοτήτων στην Ινδία.

Σχετικά με την έκθεση

Η HoReCa είναι μια έκθεση άρτια οργανωμένη και υψηλού επίπεδο και απευθύνεται σε επαγγελματίες του ξενοδοχειακού κλάδου και του κλάδου της εστίασης με σκοπό την εξεύρεση λύσεων για τις επιχειρήσεις τους, την οργάνωση μελλοντικών επιχειρηματικών σχεδίων και την ενημέρωση για νέες καινοτομίες που εφαρμόζονται στον κλάδο τους.

Η έκθεση επιδιώκει επίσης να αναπτύξει και να συνδέσει την επιχειρηματική κοινότητα παρέχοντας ευκαιρίες να μάθει και να εμπνέεται από ηγέτες του κλάδου.

Προτείνοντας νέες ιδέες, μοιράζοντας τις τελευταίες καινοτομίες, εξερευνώντας τις πιο επιτυχημένες πρακτικές, αποκαλύπτοντας νέες ευκαιρίες και συνδέοντας αυτή την κοινότητα ήταν μόνο μερικοί από τους στόχους αυτού του σημαντικού γεγονότος, στο οποίο η myPOS και η Equinox Ventures είναι υπερήφανες που έλαβαν μέρος!

Η HoReCa θα επιστρέψει ξανά 12-15 Φεβρουαρίου 2021 και να είστε σίγουροι πως η myPOS και η Equinox Ventures θα δώσουν ξανά το παρόν.

Σχετικά με τη myPOS

Η myPOS εισήχθη επίσημα στο ευρωπαϊκό FinTech τοπίο το 2014 και σήμερα εξυπηρετεί περισσότερους από 80.000 επαγγελματίες. Το πακέτο myPOS αποτελείται από ένα ασύρματο – φορητό τερματικό POS με δωρεάν κάρτα SIM και δωρεάν απεριόριστο internet, έναν δωρεάν επαγγελματικό λογαριασμό myPOS με μοναδικά IBAN σε Ευρώ και λοιπά νομίσματα με e-banking και mobile banking, μια δωρεάν επαγγελματική χρεωστική κάρτα VISA για άμεση πρόσβαση στα χρήματα του λογαριασμού, δυνατότητα ανανέωσης χρόνου ομιλίας κινητής τηλεφωνίας, δημιουργία εξατομικευμένων δωροκαρτών και υπηρεσίες για την αποδοχή πληρωμών μέσω διαδικτύου και κινητής τηλεφωνίας.

Αν επιθυμείτε να ανοίξετε δωρεάν επαγγελματικό myPOS λογαριασμό για την επιχείρηση σας πατήστε εδώ , ενώ αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις λύσεις ηλεκτρονικών πληρωμών της myPOS και τις ευκαιρίες συνεργασίας μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία διανομής των τερματικών στις χώρες του ΕΟΧ, Equinox Ventures στα τηλέφωνα +30 210 3009669 (Ελλάδα), +357 25030915 (Κύπρος), +44 3308083494 (λοιπές χώρες) και μέσω e-mail στο [email protected]. URL’s:  equinox-ventures.com και mpos.gr

Πηγή