Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Instagram: Δοκιμάζει νέα λειτουργία ώστε να μπορείτε να «καρφιτσώνετε» τις αγαπημένες σας δημοσιεύσεις

Το Instagram δοκιμάζει μια λειτουργία που θα επιτρέπει στους χρήστες να καρφιτσώνουν αναρτήσεις στο πλέγμα του προφίλ τους, σύμφωνα με το TechCrunch.

Η λειτουργία, η οποία προς το παρόν είναι «live» μόνο για ορισμένους ως μέρος της δοκιμής, επιτρέπει στους χρήστες να επισημαίνουν συγκεκριμένες αναρτήσεις στην κορυφή του πλέγματος του προφίλ τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρόμοια με τα καρφιτσωμένα tweets στο Twitter ή τα καρφιτσωμένα βίντεο στο TikTok, η επισήμανση μεμονωμένων αναρτήσεων στο Instagram στην κορυφή ενός προφίλ θα επέτρεπε στους δημιουργούς να τραβήξουν την προσοχή στο περιεχόμενο χωρίς να ζητούν από τους φανς να «σκρολάρουν» προς τα κάτω σε προηγούμενες αναρτήσεις για να το αναζητήσουν.

Η Meta επιβεβαίωσε στο TechCrunch ότι δοκιμάζει μια νέα λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να «επισημαίνουν τις αναρτήσεις στο προφίλ τους».

Το Instagram φαίνεται πως δοκιμάζει εδώ και καιρό το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό

Φαίνεται ότι το χαρακτηριστικό αυτό βρίσκεται στα σκαριά εδώ και μερικούς μήνες, αφού εντοπίστηκε τον Ιανουάριο από τον αντίστροφο μηχανικό Alessandro Paluzzi, όπως σημειώνει το TechCrunch.

Το Instagram επιτρέπει ήδη στους χρήστες να δημιουργούν στιγμιότυπα ιστοριών που εμφανίζονται πάνω από τα πλέγματα του προφίλ και οι δημιουργοί χρησιμοποιούν συχνά τη λειτουργία αυτή για να οργανώνουν δημοφιλές περιεχόμενο όπως ερωτήσεις και απαντήσεις, πηγές, στιγμιότυπα εκδηλώσεων και άλλα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν επεκταθεί πέρα από τη δοκιμή, είναι εύκολο να φανταστεί κανείς ότι οι καρφιτσωμένες αναρτήσεις θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν δημοφιλές περιεχόμενο, καθώς και να γίνουν ένας νέος τύπος ψηφιακού διαφημιστικού χώρου για τους influencers που συνεργάζονται με εμπορικά σήματα για τη δημιουργία χορηγούμενου περιεχομένου.


Πηγή