Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Internet Explorer: Τέλος εποχής για την πιο ρομαντική εποχή του διαδικτύου – Καταργείται ο θρυλικός browser

Τέλος εποχής, για το πιο ιστορικό πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο, τον Internet Explorer.

Αύριο η Microsoft καταργεί και επίσημα τον browser που έγινε συνώνυμο της ανάπτυξης του παγκόσμιου ιστού από τη δεκαετία του 1990, που τον χρησιμοποιούσαν εκατομμύρια χρηστών για πολλά χρόνια. Σήμερα, μόλις το 0,45% των χρηστών του διαδικτύου πλοηγείται στον ιστό με τον Internet Explorer.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πλέον, καταργείται η υποστήριξη στην τελευταία του έκδοση, τον Internet Explorer 11, ενώ η εταιρεία θα ασχολείται μόνο με τον Microsoft Edge.

Ο Internet Explorer χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά με τα επίσης ιστορικά Windows 95, και έφτασε στην κορυφή της προτίμησης των χρηστών το 2002, οπότε και τον χρησιμοποιούσε το 95% όσων πλοηγούνταν στο διαδίκτυο. Ξεπεράστηκε τελικά το 2012 από τον Google Chrome κι από τότε ξεκίνησε η καθοδική πορεία.

Σημειώνεται ότι σήμερα, ο Google Chrome προτιμάται από το 65% των χρηστών, ενώ ακολουθεί ο Safari με 19%, ο Edge με 4% και ο Firefox με 3,2%.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η είδηση σκόρπισε απογοήτευση σε πολλούς χρήστες του διαδικτύου άνω των… 30 ετών, οι οποίοι στο twitter κάνουν λόγο για «τέλος εποχής».


Πηγή