Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
iPhone 6 Review: 3 μήνες μετά

iPhone 6 Review: 3 μήνες μετά

Πριν τρεις μήνες ήμασταν από τους πρώτους που παρουσιάσαν το νέο iPhone 6 και κάνανε ένα πρώτο review στην Ελλάδα, ερχόμενοι σε επαφή με τα μεγαλύτερα iPhones της Apple. Πλέον με την εν λόγω συσκευή έχουμε περάσει ολόκληρες εβδομάδες και έτσι έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα.

Με παρόμοιο λοιπόν τρόπο και όπως κάναμε και για το iOS 8 σε προηγούμενο άρθρο μας σας παρουσιάζουμε σήμερα την γνώμη μας για αυτό που θεωρείτε ένα από τα καλύτερα smartphones της αγοράς όντας τρεις μήνες στα χέρια μας.

Σχέδιο και Ανθεκτικότητα 

Ξεκινώντας είχαμε το δίλημμα μεταξύ ενός iPhone 6 και ενός iPhone 6 Plus. Τελικά και μετά από πολύ σκέψη καταλήξαμε στο πρώτο. Μπορούμε να κάνουμε σχεδόν τα πάντα με το ένα χέρι όπου και να βρισκόμαστε και αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους για αυτή την επιλογή. Το iPhone 6 Plus παρά την εξίσου λεπτή υπογραφή του και έχοντας όντας ένα 5.5 ιντσών smartphone για 1 χρόνο τώρα δεν είναι το ίδιο βολικό σε καμιά περίπτωση, ειδικά αν οι ρυθμοί δουλειάς κάποιου επιβάλουν να το ανοίγει συχνά και να κάνει μια σειρά από ενέργειες ενώ παράλληλα κάνει κάτι άλλο. Το iPhone 6 αρχικά αν και μας εντυπωσίασε αλλά και μας προβλημάτισε με το πάχος του και τις στρογγυλεμένες του άκρες πλέον δεν έχουμε κανένα θέμα άγχους όταν το κρατάμε είτε με θήκη είτε με όχι. Δεν μας έχει πέσει σε καμιά περίπτωση ενώ είναι απίστευτα βολικό όταν το τοποθετούμε σε τσέπες, ακόμη και στην οπίσθια τσέπη των παντελονιών μας.

Retina HD οθόνη 

Σίγουρα η αύξηση στις ίντσες και στα δύο μοντέλα σημαίνει πως πλέον μπορούμε να απολαύσουμε καλύτερα το ψηφιακό μας περιεχόμενο αλλά και να δούμε πολλές περισσότερες πληροφορίες. Αυτό από μόνο του ήταν κάτι το εντυπωσιακό. Αυτό που μας εντυπωσίασε όμως περισσότερο και που τρεις μήνες μετά ακόμη το κάνει είναι οι καταπληκτικές Retina HD οθόνες που χρησιμοποίησε η Apple και στα δύο μοντέλα. Χωρίς υπερβολή είναι οι καλύτερες οθόνες που χρησιμοποίησε ποτέ η Apple σε ένα iPhone. Τα χρώματα είναι απίστευτα ζωντανά και με το σωστό βάθος το ίδιο και οι αποχρώσεις. Η ευκρίνεια τους επίσης σε κάνει να πιστεύεις πως πραγματικά τα εικονίδια είναι ζωγραφισμένα πάνω στο γυαλί και όχι από πίσω του. Το μόνο που χωράει βελτίωση είναι η ορατότητα σε εξωτερικές συνθήκες με έντονη ηλιοφάνεια.

Μπαταρία και αυτονομία 

Η μπαταρία και η αυτονομία των iPhones είναι εδώ και χρόνια μια πονεμένη ιστορία. Το γεγονός πως είχαμε μεγαλύτερες συσκευές αυτή την φορά σήμαινε πως η Apple είχε σημαντικά περιθώρια για να βελτιώσει την αυτονομία τους. Αυτό φαίνεται με μιας στο iPhone 6 Plus που άνετα μπορεί να αντέξει 2 μέρες συνεχούς βασικής χρήσης χωρίς κανένα πρόβλημα. Στο iPhone 6 δεν έχουμε τις ίδιες αντοχές και αν και σίγουρα η αυτονομία του έχει βελτιωθεί σε σύγκριση με αυτή του iPhone 5S πάρα αυτά δεν φτάνει, εν μέρη λογικό, αυτή του 6 Plus. Με το iPhone 6 με βαριά χρήση μπορούμε και έχουμε αυτονομία σχεδόν μιας μέρας. Κατά μέσο όρο το όριο της μιας μέρας αντοχής είναι και το λογικό για αυτή την συσκευή. Υπήρχαν και περιπτώσεις που για ελαφριές χρήσεις το iPhone 6 άντεξε και τις δύο μέρες άνετα αλλά αυτό έγινε χωρίς να παίξουμε παιχνίδια, κάνουμε λήψη κάποιου βίντεο και κάνοντας πλοήγηση μόνο από Wi-Fi.

iSight και FaceTime Κάμερες 

Μπορεί η Apple να μην άλλαξε τα MP στην οπίσθια iSight κάμερα σε κανένα από τα δύο μοντέλα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχουμε μια άσχημη κάμερα. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως και τα δύο νέα iPhones έχουν από τις καλύτερες κάμερες που θα βρείτε σε smartphones της αγοράς και σίγουρα είναι καλύτερες από το iPhone 5S. Εκεί λοιπόν που πιστεύαμε πως ο προκάτοχος του είχε την καλύτερη κάμερα που είχαμε λειτουργήσει ποτέ όταν ξεκινήσαμε να χρησιμοποιούμε την αντίστοιχη του iPhone 6 μείναμε με το στόμα ανοιχτό. Οι βελτιώσεις στον αισθητήρα αλλά και στο λογισμικό που έγιναν φέτος έφτασαν τις φωτογραφίες μας για ακόμη μια φορά σε άλλο επίπεδο. Πλέον 9 στις 10 φορές όταν βγάζουμε το iPhone 6 και κάνουμε λήψη μιας φωτογραφίας αυτή θα είναι άμεσα και επιθυμητή τόσο απλό τόσο τέλειο. Οι αλλαγές στην εμπρόσθια FaceTime κάμερα μας άρεσαν επίσης αν και την χρησιμοποιούμε πολύ λιγότερο αλλά οι λήψεις της έχουν βελτιωθεί και αυτές σημαντικά.

Εφαρμογές

Στην καρδία των iPhone 6 και 6 Plus χτυπάει ο νέος A8 επεξεργαστής που πραγματικά κάνει τα πάντα να τρέχουν και να συμπεριφέρονται πιο ομαλά. Αυτό σε συνδυασμό με την νέα Metal τεχνολογία του iOS 8 στο χώρο των παιχνιδιών δίνουν στον χρήστη μια μοναδικά εμπειρία. Μια ματιά σε τίτλους όπως τα Vainglory, Asphalt 8 Airborne και Modern Combat 5: Blackout και εύκολα θα καταλάβετε πως τα mobile παιχνίδια έχουν μεταμορφωθεί στο iPhone.

Εν κατακλείδι

Τρεις μήνες μετά και συνεχίζουμε να παραμένουμε εντυπωσιασμένοι από το iPhone 6. Για εμάς και τις ανάγκες μας έχει το ιδανικό μέγεθος και αν η Apple κατάφερνε να του δώσει την αυτονομία του iPhone 6 Plus τότε θα μιλάγαμε για κάτι απλά τέλειο! Η λεπτή υπογραφή του δεν μας προβληματίζει πλέον και να συνηθίσαμε ακόμη και τις γραμμές των κεραιών του στο πίσω μέρος της συσκευής. Η κάμερα δεν είναι υπερβολή να πούμε πως είναι μόλις μερικά κλικ κάτω από μια βασική DSLR ενώ οι αποδόσεις της συσκευής είναι από τις καλύτερες της αγοράς σε όλες τις κατηγορίες. Η Apple για ακόμη μια φορά έριξε στην αγορά όντως τα καλύτερα iPhones που κυκλοφόρησε ποτέ.

Πηγή: iPhone 6 Review: 3 μήνες μετά – iTech News
Follow us: itechnews.gr on Facebook