Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Η λύση της Samsung για τα Galaxy Note7 που έπιασαν φωτιά

Η λύση της Samsung για τα Galaxy Note7 που έπιασαν φωτιά

Η εταιρεία υπόσχεται ότι τα περιστατικά δεν θα επαναληφθούν

Η Samsung εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι έχει λύσει τα ζητήματα που σχετίζονται με την μπαταρία του Galaxy Note 7 μετά από πολλαπλές αναφορές ότι οι συσκευές υπερθερμάνθηκαν και έπιασαν φωτιά.

Η εταιρεία-κολοσσός σχεδιάζει να λανσάρει εκ νέου τη συσκευή στο Ηνωμένο Βασίλειο, στα τέλη Οκτωβρίου, και να ξαναχτίσει τη φήμη της.

Όπως ανέφερε, το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί, η πλειοψηφία των συσκευών στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη έχουν αντικατασταθεί και το «πρόβλημα έχει ξεπεραστεί». Η εταιρεία επιβεβαίωσε επίσης ότι το τηλέφωνο θα είναι προς πώληση στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 28 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της εταιρείας στο τμήμα των κινητών τηλεφώνων, το πρόβλημα προκλήθηκε από ένα κατασκευαστικό λάθος και ανέφερε ότι αυτό δεν πρόκειται να εμφανιστεί ξανά στους χρήστες.

«Με βεβαιότητα μπορώ να πω ότι το πρόβλημα έχει εντοπιστεί, δεν είναι ένα θέμα της συσκευής και σχετίζεται με κάτι στη μπαταρία που προκλήθηκε από ένα κατασκευαστικό λάθος. Το έχουμε εντοπίσει και προφανώς έχουν ληφθεί όλα τα κατάλληλα μέτρα ώστε να εξασφαλιστεί ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ ξανά. Δεν θα προχωρούσαμε σε εκ νέου λανσάρισμα της συσκευής αν υπήρχε τέτοιο θέμα», είπε χαρακτηριστικά.

Οι περιπτώσεις πάντως με τις εκρήξεις των κινητών που είχαν αναφερθεί ήταν πολλές και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με τους αναλυτές πάντως αυτό το πρόβλημα θα μπορούσε να κοστίσει δισεκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία που είδε ήδη τη μετοχή της να χάνει σε αξία.